Η CIA παίζει με τους routers

Deasy @ 18.06.2017
Η CIA παίζει με τους routers

Είναι αρκετός καιρός τώρα που το Wikileaks έχει δώσει στη δημοσιότητα το "πακέτο"  Vault 7 μέσα από το οποίο αποκαλύπτονται ουκ ολίγα μυστικά της CIA και η διαρροή της περασμένης Πέμπτης στάθηκε στο ύψος της φήμης του Wikileaks. 

Αυτή τη φορά, αποκαλύφθηκε ότι η CIA είχε τη δυνατότητα να παγιδεύσει οικιακούς routers και από εκέι και πέρα να υποκλέπτει την online επικοινωνία των χρηστών χωρίς φυσικά αυτοί να παίρνουν χαμπάρι. 

Ο σχετικός κατάλογος με τα μοντέλα routers που μπορεί να υποκλέψει  η CIA είναι αρκετά μεγάλος και περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα ονόματα των αμερικανικών εταιρειών. 3Com, Linksys, D-Link, Cisco, Belkin, Apple, US Robotics, Z-Com, με λίγα λόγια όλος ο καλός κόσμος της επικοινωνίας είναι εδώ. και για να μην παιδεύεσαι με ατέρμονες λίστες οι καλοί συνάδελφοι στο Quartz έχουν κάνει τη σχετική επεξεργασία

Θα διερωτηθείς τώρα και ευλόγως αν θα πρέπει να ανησυχείς για την ασφάλεια των οικιακών σου τηλεπικοινωνιών. Αν χρησιμοποιείς κάποιον από τους routers που αναφέρονται στις σχετικές λίστες θα πρέπει να περιμένεις τη διάθεση σχετικού update από τον αντίστοιχο κατασκευαστή. Στην Ελλάδα, πάντως, ξέρουμε πως πολύ πολύ μεγάλος αριθμός routers  δεν προέρχεται από αμερικανικές εταιρείες αλλά από κινεζικές, για τις οποίες δεν έχουμε κάποια ενημέρωση μέχρι στιγμής ότι έχει "σπάσει" μοντέλα τους η Υπηρεσία, όπως είναι το παρατσούκλι της CIA.

WIKILEAKS,CIA,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home