H Epson προτρέπει τις επιχειρήσεις να κάνουν την αλλαγή σε inkjet τεχνολογία εκτύπωσης

Deasy @ 12.06.2017
H Epson προτρέπει τις επιχειρήσεις να κάνουν την αλλαγή σε inkjet τεχνολογία εκτύπωσης

Για αρκετά χρόνια στον κόσμο των επιχειρήσεων είχε διαμορφωθεί η άποψη ότι η τεχνολογία εκτύπωσης laser είναι και εκείνη που ακουμπάει περισσότερο στις ανάγκες τους. Με κύριο πλεονέκτημα την ταχύτητα εκτύπωσης αλλά και το μικρότερο κόστος χρήσης (όχι κτήσης) οι laser printers αποτέλεσαν την κύρια επιλογή των επιχειρήσεων στο παρελθόν. Όμως από τότε μέχρι και σήμερα η τεχνολογία inkjet έχει εξελιχθεί, οι διαφορές στα δύο παραπάνω σημεία έχουν ανατραπεί, ενώ βεβαίως στην εξίσωση της επιλογής εξοπλισμού έχουν μπει και άλλες παράμετροι όπως π.χ. το οικολογικό αποτύπωμα.  

Αυτές τις εξελίξεις και ανατροπές επιχειρεί να αναδείξει η Epson, η οποία προτρέπει τις επιχειρήσεις να κάνουν την αλλαγή σε inkjet τεχνολογίας εκτύπωσης. Στη φαρέτρα της έχει αρκετά επιχειρήματα. Μερικά από αυτά είναι:

-       μείωση κόστους της εκτύπωσης κατά 50%, σε σύγκριση με την τεχνολογία laser,

-       μείωση στην κατανάλωση ισχύος έως 96%,

-       μείωση στα απόβλητα έως 94%,

-       μείωση στο συνολικό αποτύπωμα άνθρακα έως 92%

Μάλιστα, όπως δείχνει μια πρόσφατη έρευνα της IDC κάποια από τα παραπάνω επιχειρήματα έχουν αρχίσει να αναγνωρίζονται από τον κόσμο των επιχειρήσεων, με τις εκτιμήσεις να προβλέπουν ότι μέχρι το 2020 ο ρυθμός ανάπτυξης στη χρήση της τεχνολογίας inkjet θα ξεπεράσει το 10%.

 

WorkForce Enterprise

Η αντιπροσωπευτικότερη εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας inkjet της Epson, αποτυπώνεται στην επόμενη γενιά των πολύ γρήγορων οικολογικών inkjet εκτυπωτών για επιχειρήσεις, τη σειρά WorkForce Enterprise. Η συγκεκριμένη προϊοντική λύση ενσωματώνει όλα τα οφέλη που προσδίδουν προστιθέμενη αξία σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας εξαιρετικά γρήγορες εκτυπώσεις διπλής όψης, υψηλή οικολογική απόδοση και μια λύση χαμηλής ισχύος στην τιμή ενός απλού αντιγραφικού laser φωτοτυπικού. Ναυαρχίδα της συγκεκριμένης σειράς είναι ο εξαιρετικά γρήγορος επαγγελματικός εκτυπωτή A3, WorkForce Enterprise WF-C20590. Μεταξύ άλλων, το νέο μοντέλο προσφέρει ταχύτητα εκτύπωσης 100 σελίδων το λεπτό  μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε ποσοστό έως και 96%, συγκριτικά με εκτυπωτές laser της ίδιας ταχύτητας, αυτόματο διαχωρισμό εγγράφων, μέγιστη είσοδο χαρτιού 5.350 φύλλων με προαιρετική τροφοδοσία χαρτιού και εξάρτημα συρραφής/στοίβαξης χαρτιού 4.000 φύλλων, ενώ υποστηρίζει λειτουργίες, όπως η εκτύπωση με τη χρήση NFC τεχνολογίας ή δυνατότητα προσθήκης επιπλέον λειτουργιών με εργαλεία και λογισμικό όπως τα Email Print for Enterprise, Epson Print Admin και Document Capture Pro.

 

 

Απέχουμε αρκετά ακόμη από το γραφείο χωρίς χαρτί

Με στόχο την χαρτογράφηση των αναγκών και των προσδοκιών των ανθρώπων των επιχειρήσεων στον εργασιακό χώρο, η Epson πραγματοποίησε πρόσφατα μια μεγάλη έρευνα που περιλάμβανε πάνω από 2300 συνεντεύξεις υπαλλήλων από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, μεταξύ των οποίων και 100 Ελλήνων εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Η έρευνα εστίασε σε τρεις βασικούς τομείς που απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις: την παραγωγικότητα, την οικονομία και το περιβάλλον. Ανάμεσα στα ευρήματά της ξεχωρίζουν:

-       498 εκατ. ευρώ χάνονται ετησίως εξαιτίας χαμένων παραγωγικών ωρών από προβλήματα ΙΤ, με πάνω από το μισό να αποδίδεται στους εκτυπωτές,

-       οι εκτός λειτουργίας εκτυπωτές ευθύνονται για την απώλεια 8,2 λεπτών κατά μέσο όρο στη διάρκεια της ημέρας,

-       η μέση παραγωγικότητα μιας επιχείρησης θα μειωνόταν κατά 30% εάν δεν χρησιμοποιούνταν πλέον εκτυπωτές.

-       το 90% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η εκτύπωση παίζει σημαντικό ρόλο στον εργασιακό χώρο

-       το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η απουσία έντυπων εγγράφων στο γραφείο αποτελεί μη ρεαλιστικό σενάριο, ενώ το 83% θεωρεί το χαρτί βασικό συστατικό των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες των εταιρειών, παρόλο που έχουν αυξημένη απήχηση μεταξύ των υπαλλήλων, σύμφωνα με την έρευνα, πιστεύεται ότι δεν υποστηρίζονται τόσο ένθερμα από τις ίδιες τις εταιρείες. Συγκεκριμένα, ενώ το 95% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ σημαντική την προστασία του περιβάλλοντος και το 39% των οργανισμών δήλωσαν πως έδωσαν περισσότερη σημασία στις οικολογικές πρωτοβουλίες την προηγούμενη χρονιά, προκύπτει ότι το 28% των οργανισμών εκτιμά τις οικολογικές πρωτοβουλίες μόνο εφόσον δεν επιφέρουν κόστος. Το 63,5% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι περιβαλλοντικές προσπάθειες των επιχειρήσεων εξακολουθούν να επικεντρώνονται σε «γρήγορες λύσεις», όπως είναι η ανακύκλωση χαρτιού και ο φωτισμός χαμηλής κατανάλωσης, ενώ, μόλις το 36% είπαν ότι καταβάλλουν προσπάθειες για τη μείωση του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα.

ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ,INKJET,EPSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home