Ηλιακές οροφές από την Tesla

Deasy @ 11.05.2017
Ηλιακές οροφές από την Tesla

Το όραμα του Elon Musk να προσφέρει φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια σε κάθε σπίτι παίρνει σάρκα και οστά, αφού επτά περίπου μήνες μετά την πρώτη επίσημη ανακοίνωση η Tesla έκανε γνωστό χθες ότι ξεκινάει τη διάθεση των ηλιακών οροφών της.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της λύσης της Tesla ήταν το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ηλιακά πάνελς αλλά για κεραμίδια από γυαλί και κυψέλες που θα συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια, η οποία εν συνεχεία θα μπορεί να αποθηκεύεται στις μπαταρίες Powerwalls (είχαν παρουσιαστεί το 2015) έτσι ώστε να καταναλώνεται τις ώρες χωρίς ηλιοφάνεια.

Όμως οι εκπλήξεις της Tesla δεν σταμάτησαν εκεί αλλά χθες έγινε επίσης γνωστό ότι οι ηλιακές οροφές της θα συνοδεύονται από εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία το υλικό κατασκευής του κεραμιδιού είναι τέτοιο που είναι τρεις φορές πιο ανθεκτικό από ένα κανονικό κεραμίδι, εξασφαλίζοντας αντοχή και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Βίντεο που δημοσίευσε η Tesla στο οποίο συγκρίνει την αντοχή της λύσης της με ένα κλασικό κεραμίδι και απεικονίζει τη συμπεριφορά τους στον πιο έντονο τύπο χαλαζόπτωσης, κλάσης FM 4473. Σύμφωνα με την εταιρεία το βίντεο έχει τραβηχτεί σε ταχύτητα 2.500 καρέ το δευτερόλεπτο. 

Το site της Tesla έχει ήδη ανοίξει τη διαδικασία παραγγελιών των ηλιακών οροφών, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, όπως διακρίνουμε από το ευρωπαϊκό site η λύση της Tesla είναι μάλλον διαθέσιμη και για τους Έλληνες καταναλωτές, μέσα από το πεδίο «άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ELON MUSK,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home