Με δούρειο ίππο το Netflix στην Κίνα

Deasy @ 25.04.2017
Με δούρειο ίππο το Netflix στην Κίνα

Οι πιθανότητες να ανοίξει απευθείας η κινέζικη αγορά για το Netflix ήταν μηδαμινές, καθώς οι υπηρεσίες που παρέχουν streaming περιεχόμενο στη συγκεκριμένη χώρα (και όχι μόνο αυτές) υπόκεινται σε αρκετούς περιορισμούς. Οπότε για το Netflix ήταν απαραίτητη μια εναλλακτική οδός για να μπει στην τεράστια αγορά, κάτι που δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα.

Ο… δούρειος ίππος είναι πλέον η κινέζικη streaming υπηρεσία iQiyi.com, μέσω της οποίας θα προβάλλεται πλέον το original περιεχόμενο της αμερικάνικης εταιρείας, σειρές δηλαδή, όπως το House of Cards, Orange is the new black κ.α., η παραγωγή των οποίων γίνεται  από το ίδιο το Netflix.

Όπως διαβάζουμε στο Business Insider η προβολή του περιεχομένου θα πραγματοποιείται σε σχεδόν παρόμοιες ώρες, με τις κοντινές χώρες στις οποίες είναι διαθέσιμη η υπηρεσία Netflix, μια κίνηση που σημειολογικά μάλλον θέλει να δείξει ότι η εμπειρία των κινέζων θεατών δεν θα υστερεί  από εκείνη των άλλων χωρών.

Η υπηρεσία iQiyi.com είναι μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες streaming της χώρας, με τη Baidu να αποτελεί έναν από τους βασικούς μετόχους της, ενώ τον προηγούμενο Φεβρουάριο έλαβε μια ακόμα χρηματοδότηση άνω του 1,5 δισ. δολαρίων.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,STREAMING,VIDEO ON DEMAND,ΚΙΝΑ,NETFLIX,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home