Τρίβουν το πιπέρι, κλείνουν και το tablet!

Δύο σε ένα, που λένε

Deasy @ 30.08.2016
Τρίβουν το πιπέρι, κλείνουν και το tablet!

Α, οι άνθρωποι, αιωνίως ανικανοποίητοι. Παλιά όταν η οικογένεια συγκεντρωνόταν γύρω από το τραπέζι του φαγητού οι τσακωμοί ήταν συνηθισμένο φαινόμενο. Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο πολλοί λαοί της Ασίας έχουν απομακρύνει τα αιχμηρά αντικείμενα από το τραπέζι του φαγητού και τα έχουν αντικαταστήσει με ακίνδυνα (εκτός και αν είσαι ο Στίβεν Σίγκαλ ή ο Τσακ Νόρις οπότε και φτερό από νεοσό χήνας μπορεί να αποτελέσει φονικό όπλο στα χέρια σου) ξυλάκια.

Μετά ήρθε η τεχνολογία και βασικά η οπτική τεχνολογία. Η τηλεόραση σε δεύτερο πλάνο, έδινε τον ρυθμό στο οικογενειακό τραπέζι. Φράσεις όπως "το δυναμώνεις λίγο", "χαμήλωσέ την μας πήρε τα αυτιά", "κάτσε μισό λεπτό, λίγη ησυχία, βγήκε ο πρωθυπουργός" ακούγονταν όλο και πιο συχνά.

Μετά ήρθε το Internet, το broadband, τα διάφορα ηλεκτρονικά μαραφέτια και σε πολλά σπίτια φαίνεται πως η ώρα του φαγητού είναι μια στιγμή παράλληλων, μοναχικών μασουλημάτων. Το βλέμμα κάθε μέλους της οικογένειας στρέφεται στην οθόνη ενός tablet ή ενός smartphone.

Μα πού πήγαν εκείνες οι παλιές καλές μέρες; Τότε που μιλούσαμε πάνω από ένα πιάτο φαϊ. Η τεχνολογία έχει κάνει κατάληψη στο τραπέζι μας, πρέπει να την διώξουμε, ξουτ ξουτ. Οπως φαίνεται και από αυτό το βίντεο που έχει μαζέψει 10 εκατ. προβολές (και όταν το δεις θα καταλάβεις γιατί) υπάρχει λύση και ονομάζεται μύλος πιπεριού. Οχι οποιοσδήποτε και δεν εννοούμε πως θα αρχίσετε να κοπανάτε σύζυγο και παιδιά με τον μύλο επειδή ποστάρουν στο Facebook την ώρα που τρώνε. Η εταιρεία Dolmio έχει κατασκευάσει έναν "έξυπνο" μύλο πιπεριού που εκτός από το να τρίβει το πιπέρι απενεργοποιεί κάθε ηλεκτρονική συσκευή για το διάστημα του φαγητού.

Πατάς ένα κουμπάκι και όλα τα μαραφέτια βγαίνουν εκτός μάχης.

Επιτέλους! Τώρα μπορούμε να τσακωθούμε με την ησυχία μας!

Για την ώρα ο μύλος της Dolmio είναι διαθέσιμος μόνο στην Αυστραλία αλλά είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να τον δούμε και στη γειτονιά μας. Δες περισσότερα.

GADGETS,CYBERCULTURE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home