Απολύθηκε για ένα meme, πήρε αποζημίωση 200.000 δολαρίων

Deasy @ 11.08.2020
Απολύθηκε για ένα meme, πήρε αποζημίωση 200.000 δολαρίων

Ενας εργαζόμενος σε διυλιστήριο της BP στην Αυστραλία απολύθηκε γιατί σατίρισε την εταιρεία με το διαδικτυακώς κλασικό στιγμιότυπο από την ταινία που περιγράφει τις τελευταίες ώρες του Αδόλφου Χίτλερ και των στενών συνεργατών του.

Ο Σκοτ Τρέισι, όπως μας ενημερώνει το BBC,  δημοσίευσε ένα meme (μιμίδιο, δηλαδή) με τον Χίτλερ από την ταινία “Downfall” για να σατιρίσει τη στάση της ΒΡ κατά τις διαπραγματεύσεις με τα σωματεία με θέμα -τι άλλο;- μισθολογικές αυξήσεις.

Το μιμίδιο δημοσιεύθηκε σε μια κλειστή ομάδα στο Facebook αλλά φαίνεται πως με κάποιον τρόπο έφτασε στα μάτια και τα αυτιά των υπευθύνων προσωπικού της πετρελαϊκής εταιρείας, που δεν γέλασαν καθόλου και έδειξαν στον Τρέισι την πόρτα. Κατά την εταιρεία, το μιμίδιο ήταν εξαιρετικά προσβλητικό και απαράδεκτο.

Ο Τρέισι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Κινήθηκε νομικά κατά της BP και μετά από μια διαδικασία που κράτησε δύο χρόνια ενημερώθηκε πως το αρμόδιο δικαστήριο τον δικαίωσε. Ετσι, θα λάβει αποζημίωση 200.000 δολαρίων που αντιστοιχεί στους χαμένους μισθούς της διετίας και σε ασφαλιστικές εισφορές. «Το να ταλαιπωρείς έναν τίμιο εργαζόμενο επειδή κάποιοι μεγαλόσχημοι δεν κατάλαβαν ένα αστείο δεν αποτελεί σωστή εταιρική συμπεριφορά» σχολίασε σε εφημερίδα της Αυστραλίας ο γραμματέας της ένωσης εργατών της χώρας.

CYBERCULTURE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home