Τα παιχνίδια του House of Cards

Deasy @ 07.03.2016
Τα παιχνίδια του House of Cards

Μπορεί ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ να δαπανάει πολύτιμες ώρες από την καθημερινότητά του παίζοντας παιχνίδια; Η σειρά House of Cards και ο πρωταγωνιστής της Frank Underwood μας δείχνουν ότι ναι, μπορεί να συμβεί και αυτό.

Οι φίλοι της σειράς, ο 4ος κύκλος της οποίας προβλήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο από το ομώνυμο κανάλι του ΟΤΕ TV, θα έχουν διαπιστώσει την αγάπη του πρωταγωνιστή Frank Underwood για τα παιχνίδια. Είναι μια συνήθεια που τονίζεται συνεχώς από τον 1ο κύκλο της σειράς και συνεχίζεται, όχι τυχαία μέχρι και τον 4ο. Και στοιχηματίζουμε ότι θα συνεχιστεί και στους επόμενους.

Στους δύο πρώτους κύκλους της σειράς και όσο ο Frank Underwood «προετοιμάζεται» να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ, βλέπουμε ότι περνάει αρκετά βράδια παίζοντας Playstation και συγκεκριμένα παιχνίδια τύπου first person shooter. Τα πλάνα που βλέπουμε τον πρωταγωνιστή στον καναπέ του σπιτιού του να παίζει online το δημοφιλές παιχνίδι είναι αρκετά και ενδεικτικά της αδυναμίας του για το gaming.

 

Σκηνή από το πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς House of Cards.

Ωστόσο, στον τρίτο κύκλο της σειράς διαπιστώνουμε μια σημαντική αλλαγή. Από την παιχνιδοκονσόλα  ο Frank Underwood μεταφέρει την αδυναμία του στα tablets και από τα "αιμοβόρα" παιχνίδια, σε άλλα, ίσως εντελώς διαφορετικά από το μακιαβελικό προφίλ του στη σειρά. Ενδεχομένως, η μεταπήδηση του Frank Underwood στο mobile gaming έχει και εξήγηση που βασίζεται στην πλοκή της σειράς. Ως Πρόεδρος των ΗΠΑ (από τον 3ο κύκλο) έχει πολύ λιγότερο χρόνο στη διάθεσή του για να αφιερώνει στο παιχνίδι, οπότε το iPad είναι καλύτερη επιλογή για τέτοια μικρά διαλείμματα. Στον τρίτο κύκλο της σειράς λοιπόν ο Frank Underwood παίζει ένα σχετικά άγνωστο παιχνίδι, το Monument Valley, στο οποίο μια πριγκίπισσα είναι φυλακισμένη σε ένα πύργο και πρέπει να ξεφύγει.

 

Σύμφωνα μάλιστα με τους δημιουργούς του παιχνιδιού, οι άνθρωποι της σειράς επικοινώνησαν μαζί τους για να τους ρωτήσουν αν είχαν κάποιο πρόβλημα για την προβολή του, η οποία επιπλέον δεν είχε κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα. Επιπρόσθετα, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι, από τις πρώτες ώρες προβολής του 3ου κύκλου (το Monument Valley εμφανίζεται στο 5ο επεισόδιο) διαπίστωσαν ότι οι πωλήσεις του παιχνιδιού παρουσιάσαν εντυπωσιακή αύξηση.

Ένα από τα διαγράμματα που μπορούμε να βρούμε στο blog.appfigures.com σχετικά με την επίδραση της προβολής του Monument Valley στο House of Cards στις πωλήσεις του.

Αργότερα στον 3ο κύκλο, ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς προτείνει στον Frank Underwood ένα άλλο παιχνίδι, το The Stanley Parable, στο οποίο αφιερώνεται μια σκηνή περίπου 40 δευτερολέπτων.

 

Η παράδοση αυτή που έχει καθιερώσει το House of Cards συνεχίζεται, όπως διαπιστώσαμε, και στον 4ο κύκλο, στο 9ο επεισόδιο του οποίου, εμφανίζεται ένα ακόμα παιχνίδι: το Agar.io. Η αλήθεια είναι ότι από το Play Store δεν μπορούμε να λάβουμε επαρκή στατιστικά στοιχεία για την επίδραση που είχε η προβολή του παιχνιδιού στη σειρά, ωστόσο ρίχνοντας μια ματιά στα σχόλια, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι υπάρχει μια νέα δυναμική από την ημέρα που ξεκίνησε η προβολή του 4ου κύκλου. Αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρούμε και από το site appannie.com που δίνει στατιστικά στοιχεία για τις εφαρμογές σε iOS περιβάλλον. Παρατηρούμε και εκεί εκατοντάδες σχόλια από χρήστες, ενδεικτικό στοιχείο της δυναμικής που δημιουργήθηκε λόγω της προβολής του παιχνιδιού στη σειρά.

HOUSE OF CARDS,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home