«Στον τάκο» οι μολυσμένες εφαρμογές του App Store

Deasy @ 25.09.2015
«Στον τάκο» οι μολυσμένες εφαρμογές του App Store

Τη λίστα με τις εφαρμογές που μολύνθηκαν στο κινέζικο App Store δημοσίευσε η Apple, σε μια κίνηση που έχει ως στόχο και να ενημερώσει τους χρήστες αλλά και να επουλώσει το τραύμα που δέχθηκε η αξιοπιστία της από τη μαζικής κλίμακας επίθεση που δέχθηκε το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Ανάμεσα στη λίστα των εφαρμογών διακρίνουμε αρκετές δημοφιλείς (στην κινέζικη βεβαίως αγορά), όπως το app ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων WeChat, το app εύρεσης ταξί Di-Di Taxi ή τη μουσική υπηρεσία της Baidu, Baidu Music app.

Η επίθεση που δέχθηκε το κινέζικο App Store ξεπερνάει όπως φαίνεται τις αρχικές εκτιμήσεις, με την εταιρεία FireEye να σημειώνει ότι περισσότερες από 4.000 εφαρμογές έχουν χτυπηθεί από το κακόβουλο πρόγραμμα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για 39 μολυσμένα apps.

Στην ανακοίνωσή της η Apple σημειώνει ότι συνεργάζεται με τους developers για την επαναφορά των εφαρμογών στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, προσθέτοντας  ότι μπλοκάρει κάθε νέο app που ενσωματώνει το κακόβουλο λογισμικό.


* "Στον τάκο": αργκό που χρησιμοποιείται στο στρατό για να δηλώσει ότι κάποιος οπλίτης θα πρέπει να αναφερθεί στο διοικητή του για κάποιο παράπτωμα.

APP STORE,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home