Η Intel επενδύει στους κβαντικούς υπολογιστές

Deasy @ 09.09.2015
Η Intel επενδύει στους κβαντικούς υπολογιστές

Δεκαετή συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Delft και τον Ολλανδικό Οργανισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας, με στόχο να επιταχύνει την πρόοδο στο πεδίο των κβαντικών υπολογιστών, υπέγραψε η Intel. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η αμερικάνικη εταιρεία θα επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια και θα παράσχει σημαντικούς πόρους, τόσο στα ερευνητικά κέντρα, όσο και εντός της Intel, καθώς και τεχνική υποστήριξη.

Οι κβαντικοί υπολογιστές υπόσχονται να επιλύσουν πολύπλοκα προβλήματα, τα οποία είναι ανυπέρβλητα σήμερα, όπως πολυσχιδείς προσομοιώσεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την ανάλυση μεγάλης κλίμακας οικονομικών συστημάτων ή την περισσότερο αποτελεσματική ανάπτυξη φαρμακευτικών ουσιών. Οι κβαντικοί υπολογιστές αποτελούν ένα πεδίο έρευνας, το οποίο η Intel διερευνά εδώ και πολλά χρόνια, καθώς είναι σε θέση να πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες των αυριανών υπολογιστών υψηλής ισχύος.

Στόχος της Intel είναι η επέκταση της εξειδίκευσης του πανεπιστημίου σε ότι αφορά στην έρευνα για τη φυσική και τις διάφορες πτυχές των κβαντικών υπολογιστών, συνεισφέροντας στον τομέα των προηγμένων διαδικασιών κατασκευής, των ηλεκτρονικών και της μικροαρχιτεκτονικής.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η συνεργασία καθίσταται επιβεβλημένη, καθώς καμία εταιρεία ή οργανισμός, από μόνος του, δεν είναι σε θέση να επιτύχει την εξιχνίαση του ερευνητικού έργου που θα οδηγήσει στην κατάκτηση των προηγμένων κβαντικών υπολογιστών. Αντ' αυτού, οι συνεργασίες, όπως η συγκεκριμένη, μεταξύ της Intel και του Ινστιτούτου QuTech στο Delft, όπως και συνεργασίες στον κλάδο της τεχνλογίας, θα βοηθήσουν στην πραγμάτωση ενός τόσο πολύπλοκου τεχνολογικού ζητήματος.

 

Τι είναι οι Κβαντικοί Υπολογιστές;

Οι κβαντικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν κβαντικά bits (quantum bits – qubits), σε αντίθεση με τους ψηφιακούς υπολογιστές, που χρησιμοποιούμε σήμερα και οι οποίοι είναι βασισμένοι σε τρανζίστορ και στους οποίους, τα δεδομένα πρέπει να κωδικοποιούνται σε δυαδικά bits (binary digits – bits). Τα qubits μπορούν να υφίστανται σε πολλαπλές καταστάσεις ταυτόχρονα, παρέχοντας τη δυνατότητα να εκτελείται μεγάλος όγκος υπολογισμών παράλληλα, επιταχύνοντας, έτσι, την επίλυση.

ΚΒΑΝΤΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ,ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,INTEL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home