Σσσστ! Ο Αϊ-Βασίλης έχει Internet Explorer

(χε)

Deasy @ 04.12.2013
Σσσστ! Ο Αϊ-Βασίλης έχει Internet Explorer

Την κακία μας την είπαμε στον τίτλο, ας γίνουμε λίγο καλοί άνθρωποι όμως καθώς πλησιάζουν και οι όμορφές μέρες του χρόνου.

Λένε, που λες, πως το 1955 σε μια διαφήμιση για τα Χριστούγεννα και τον Αϊ-Βασίλη κάπου στην καρδιά των ΗΠΑ έγινε ένα τυπογραφικό λάθος και αντί ενός αριθμού κάποιου καταστήματος που είχε σχέση με τις γιορτές μπήκε το τηλέφωνο της υπηρεσίας που παρακολουθεί τον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο αξιωματικός που είχε υπηρεσία άρχισε να λαμβάνει τηλεφωνήματα από πιτσιρίκια που ήθελαν να ξέρουν πού ακριβώς βρίσκεται ο αγαπημένος του άγιος. Στρατιωτικός ξε-στρατιωτικός με τα παιδιά δεν τα βάζεις και κάπως έτσι γεννήθηκε μια χαριτωμένη παράδοση. 

Κάθε χρόνο, η υπηρεσία αυτή (γνωστή σήμερα ως ΝORAD) παρακολουθεί την πορεία του Αϊ-Βασίλη και ενημερώνει τα παιδιά για την πορεία του ελκήθρου του. Παλιότερα η ενημέρωση αυτή γινόταν μέσω τηλεφώνου, με το Internet φυσικά τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα.

Φέτος το NORAD και η Microsoft συνεργάστηκαν για να ανανεώσουν το σχετικό site που έχει όλα τα σύγχρονα καλούδια (και JavaScript έχει και HTML 5 έχει και εφέ έχει και cookies έχει και παιχνίδια έχει και σύνδεση με το Skype έχει και σε όλους τους browsers τρέχει) για να ενημερώσει παιδιά και (έναρξη κλισέ) όσους νιώθουν παιδιά (λήξη κλισέ) για τη διαδρομή του αγίου. 

Θα πεις, ρε παιδιά και εσείς στη λούμπα του αγίου και της κατανάλωσης και του μέρι κρίστμας χο-χο-χο; Μια χαρά λούμπα είναι, σαφώς καλύτερη από αυτή που βρισκόμαστε εδώ και μερικά χρόνια. Ελα, μην γκρινιάζεις, έχουμε όσον καιρό θέλεις για να παραπονιόμαστε. Λίγες μέρες απομένουν, λες να'χει πιάσει καμιά κίνηση το ραντάρ του NORAD;

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home