Ψάξε στο Google

Tips για να κάνεις πιο εύκολη την αναζήτηση σου.

kostas-kun @ 07.02.2011
Ψάξε στο Google

Μπορεί να μην έχουμε γνωριστεί αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποιες στιγμές έχεις χρησιμοποιήσει το Google σαν μηχανή αναζήτησης. Ξέρεις όμως τι επιλογές έχεις; Πως θα διαμορφώσεις την αναζήτηση σου και θα βρεις αυτό που ψάχνεις πιο εύκολα;

Ας δούμε τα βασικά για αρχή και ας πάρουμε για παράδειγμα ότι ψάχνεις για πληκτρολόγιο και ποντίκι. Αν πληκτρολογήσεις τη φράση θα εμφανιστούν αποτελέσματα που την αφορούν, περιλαμβάνοντας όμως και αντιστροφή της σειράς των λέξεων. Αν βγάλεις το "και" τα αποτελέσματα αλλάζουν τελείως καθώς αναζητάς γενικά αυτές τις δύο λέξεις χώρις συγκεκριμένη σειρά. Αν θέλεις να το κάνεις πιο συγκεκριμένο δηλαδή αποκλειστικά αυτές τις λέξεις με αυτή τη σειρά βάζεις στην αρχή και στο τέλος εισαγωγικά "". Βέβαια, σ' αυτή την περίπτωση μπορεί να χάσεις αποτελεσμάτα που περιλαμβάνουν διαφορετική σειρά λέξεων.

Είσαι σε μια σελίδα που δεν έχει πεδίο αναζήτησης, τι κάνεις; Πας στο google και γράφεις "site:(site name)" αυτό που θέλεις να ψάξεις και βουαλά! Βρήκες αυτό που έψαχνες. Δεν χρειάζεται να βάλεις ούτε www. ούτε http:// απλά το όνομα του site.

Θέλεις να αποκλείσεις κάποιους όρους; Για παράδειγμα η λέξη drivers μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για οδηγούς προγραμμάτων αλλά και για οδηγούς αυτοκινήτων (αυτονόητο ε;). Πως μπορείς να αποκλείσεις σε μια αναζήτησή σου ένα εκ των δύο αποτελεσμάτων; Με τη χρήση της παύλας (-) Για παράδειγμα με τη φράση αυτή "drivers -software" δεν θα εμφανιστούν αποτελέσματα για προγράμματα. Προσέξτε τα κενά μεταξύ των λέξεων και της παύλας.

Το ίδιο σύμβολο (-) μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αν θέλεις να αποκλείσεις και κάποιο site από την αναζήτηση σου, ενώ αξίζει να σου πώ ότι δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των λέξεων που θα αποκλείσεις. Για παράδειγμα η φράση "jaguar -cars -football -os" έχει νόημα...

Αν δεν ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να ψάξεις μπορεί να σε βοηθήσει το *. Τι εννοώ; Αν πληκτολογήσεις Google * θα εμφανιστούν όλα τα προϊόντα της εταιρείας. Το αστεράκι αντικαθιστάει έναν όρο που δεν γνωρίζεις ακριβώς ή δεν είσαι σίγουρος. Με το αστεράκι (*) μπορείς να μάθεις... Βέβαια σ' αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα είναι γενικά, οπότε αν ψάχνεις κάποια ειδικότερη πληροφορία, θα ταλαιπωρηθείς.

Το Google search σου σου παρέχει πάρα πολλές δυνατότητες, και σε επόμενο κείμενο θα σου πω και άλλα μυστικά για να κάνεις την αναζήτησή σου ακόμα πιο αποτελεσματική.

GOOGLE APPS-SERVICES,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home