Η υπηρεσία Android Earthquake Alerts έρχεται στην Ελλάδα

Η υπηρεσία Android Earthquake Alerts έρχεται στην Ελλάδα

Την επέκταση της υπηρεσίας Android Earthquake Alerts σε Ελλάδα και Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε η Google, προσφέροντας την ευχέρεια έγκαιρων ειδοποιήσεων για σεισμούς στην περιοχή στους κατόχους των κινητών Android.

H υπηρεσία ξεκίνησε στις ΗΠΑ σε συνεργασία με το United States Geological Survey (USGS) και το ShakeAlert, αρχικά στην Πολιτεία της Καλιφόρνια και εν συνεχεία στο Όρεγκον, ενώ μέσα στον Μάιο θα επεκταθεί και στην Πολιτεία Ουάσιγκτον.

Η υπηρεσία Android Earthquake Alerts System χρησιμοποιεί τους αισθητήρες που διαθέτουν τα κινητά Android προκειμένου να αντιλαμβάνονται σεισμούς σε όλο το πλανήτη. Αυτό το δωρεάν σύστημα παρέχει σχεδόν στιγμιαία ενημέρωση στο Google Search για τις σεισμικές δονήσεις - αρκεί ο χρήστης να πληκτρολογήσει «Earthquake near me».

 

Το πρόγραμμα επέκτασης σε χώρες εκτός ΗΠΑ περιλαμβάνει τα κράτη που δεν έχουν συστήματα έγκαιρης ενημέρωσης για σεισμούς, με την αρχή να γίνεται από τη χώρα μας και τη μακρινή Νέα Ζηλανδία. Πλέον, οι χρήστες κινητών Android στην Ελλάδα θα λαμβάνουν αυτόματες έγκαιρες ειδοποιήσεις κάθε φορά που σημειώνεται σεισμός στη περιοχή τους. Όσοι δεν επιθυμούν να λαμβάνουν αυτές τις ειδοποιήσεις έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν την υπηρεσία από τη συσκευή τους.

Οι έγκαιρες ειδοποιήσεις στην Ελλάδα και την Νέα Ζηλανδία χρησιμοποιούν τα επιταχυνσιόμετρα των έξυπνων κινητών Android ώστε να εντοπίζουν σεισμικά κύματα που υποδεικνύουν την πιθανότητα σεισμού. Εάν το κινητό καταγράψει μια δόνηση την οποία “αντιλαμβάνεται” ως σεισμική, τότε στέλνει σήμα στο διακομιστή ανίχνευσης σεισμών, μαζί με υπόδειξη της περιοχής όπου σημειώθηκε η δόνηση. Στη συνέχεια, ο διακομιστής διασταυρώνει τις πληροφορίες από πολλά κινητά ώστε να εντοπίσει το σεισμό, το μέγεθος του, και την ακριβή τοποθεσία του.

 

ΣΕΙΣΜΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ,GOOGLE APPS-SERVICES,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home