Ας λύσουμε πρώτα τα βασικά

Ας λύσουμε πρώτα τα βασικά

Τις τελευταίες ημέρες, το φιντ μου στο Facebook γέμισε με μηνύματα που σχολίαζαν την “ανάκριση” του Νίκου Δρανδάκη στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής –ιδιαίτερη μνεία έγινε στις ερωτήσεις και τα σχόλια του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του προέδρου του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιου Λυμπερόπουλου. Όλα τα μηνύματα και τα σχόλια κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση, γεγονός αναμενόμενο καθώς προέρχονταν από γνωστούς και φίλους της αγοράς του Ίντερνετ. Από ανθρώπους δηλαδή που παλεύουν επί χρόνια να στήσουν κάτι σε ένα περιβάλλον, επιεικώς, εχθρικό.

Γενικά απέφυγα να πάρω θέση καθώς, όπως είχα γράψει και παλιότερα, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το Taxi/Beat –επιπλέον, καθώς ζω στο εξωτερικό το μεγαλύτερο κομμάτι της τελευταίας δεκαετίας, αισθάνομαι κάπως άσχημα να σχολιάζω τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Όμως ειλικρινά αναρωτιέμαι, όσο αισιόδοξος και να θέλει να είναι κανείς, η άλλη μεγάλη είδηση των ημερών, η αθώωση δηλαδή του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου δεν είναι αρκετή για να εξηγήσει και αυτά που έγιναν στη βουλή; Και, κατ’ επέκταση και όλα αυτά που γίνονται και που σχετίζονται (ειδικά) με τον χώρο της τεχνολογίας;

Πέρσι, είχα τη χαρά να γνωρίσω δύο κοπέλες από την Ελλάδα που σπουδάζουν διαχείριση επιχειρήσεων κρασιού: είχαν έρθει στο Τόκιο, βρήκαν τα στοιχεία μου από κάποιους κοινούς γνωστούς και κάναμε μια βόλτα/ξενάγηση στην περιοχή μου η οποία είναι μια από τις πιο τουριστικές ολόκληρης της Ιαπωνίας. Το πάθος τους για το κρασί ήταν μεταδοτικό ακόμα και σε κάποιον όπως εγώ που λόγω κάποιας γενετικής διαστροφής δεν μπορεί να το βάλει στο στόμα του, γίναμε φίλοι στο Facebook και έκτοτε παρακολουθώ τη δραστηριότητά τους. Και λίγο καιρό μετά, διαπίστωσα ότι η μία από αυτές, συνδυάζοντας την πρόσχαρη διάθεση που είδα και από κοντά με μερικές πολύ καλές φωτογραφίες έχει γίνει διεθνούς φήμης σταρ του Instagram.

Όπως και ο Νίκος Δρανδάκης, έτσι και η κοπέλα αυτή, σήμερα σε μια ηλικία όσο θα ήταν η κόρη μου αν είχα κόρη, έτσι και δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι συνειδητοποιούν καθημερινά ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν άλλαξε όταν υπήρξε η δυνατότητα να χτιστεί το κράτος από την αρχή –μετά την επανάσταση, μετά την κατοχή και τον εμφύλιο, μετά τη μεταπολίτευση, μετά την κρίση- και δε θα αλλάξει παρά μόνο όταν όλες οι γενιές από τη δική μου και πάνω πεθάνουν και οι νεότερες εκτεθούν για μεγάλα διαστήματα σε διαφορετικές νοοτροπίες. Και γι αυτό δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας, είτε εικονικά, μέσω Δικτύου, είτε πραγματικά. Αφήνοντας πίσω μια κοινωνία που δεν μπορεί να αποδεχτεί τους ομοφυλόφιλους από τη στιγμή που δεν αποδέχεται τις γυναίκες αλλά αποδέχεται να έχει στο κοινοβούλιό της 16 νεοναζί που υποστηρίζουν (και υποστηρίζονται από τους) ακροδεξιούς αρχιερείς –από τη στιγμή που δεν έχουν λυθεί τέτοια ζητήματα, η προσδοκία ότι κάποιος υπουργός μπορεί να αντιληφθεί το ride sharing είναι απλώς ανεδαφική.

 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home