Μα στην AOL;!

Μα στην AOL;!

Είναι λίγες οι φορές που στη ζωή του βιώνει κανείς πραγματικά και με τον τρόπο των καρτούν το λεγόμενο “double take”, την κατάσταση εκείνη που περνάς δίπλα από κάτι εξωφρενικό, το κοιτάζεις, δεν το βλέπεις, γυρίζεις ξανά μπροστά σου και όταν ένα δευτερόλεπτο μετά συνειδητοποιείς τι είδες, τινάζεις το κεφάλι σου για να το ξαναδείς κανονικά αυτή τη φορά. Όμως το περιστατικό με την υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον και την America On Line είναι ακριβώς μια τέτοια περίπτωση: δεν μπορείς να πιστέψεις ότι πραγματικά το είδες.

Όπως έμαθαν όσοι ασχολούνται με την αμερικανική πολιτική σκηνή, η κ. Κλίντον δεν τα πήγε καθόλου καλά στην προκριματική εκλογή του Νιού Χάμσαϊρ, τη δεύτερη αναμέτρηση στο δρόμο για την Σούπερ Τρίτη της 1ης Μαρτίου όπου και θα κριθεί ποιος θα πάει στις κάλπες για την προεδρία της χώρας. Η γερουσιαστής και τέως υπουργός εξωτερικών έχασε τη μάχη έναντι του Μπέρνι Σάντερς  σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εκτός από αυτή των άνω των 65 ετών –το γεγονός μάλλον έχει σημασία γιατί εξηγεί εν μέρει το απονενοημένο επικοινωνιακό διάβημα που διέπραξε την επόμενη κιόλας ημέρα από την ήττα του Νιού Χάμσαϊρ.

Σε μια εποχή που ακόμα και το Facebook θεωρείται παρωχημένο, το επιτελείο της κ. Κλίντον θεώρησε ότι οι πιθανότητές της θα ανεβούν για την προκριματική της Νεβάδα το ερχόμενο Σάββατο αν διαφημιστεί στη homepage της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της America On Line, της πιο αντί-Internetικής εταιρείας του online κόσμου τα τελευταία 20 χρόνια. Και έτσι, οι χρήστες της AOL όταν πήγαν να μπουν στο μέιλ τους, είδαν ένα πορτρέτο της να φιγουράρει σαν φόντο με την επιγραφή “Είμαι μαζί της”.

Το θέαμα βεβαίως δεν πέρασε απαρατήρητο από τα ΜΜΕ του χώρου –και όχι μόνο- και οι αντιδράσεις ήταν αυτό που θα περίμενε κανείς – η καλύτερη ήταν του Στίβεν Κολμπέρ ο οποίος αφιέρωσε έναν δίλεπτο γεμάτο σαρκασμό μονόλογο από αυτούς που τον έχουν κάνει διάσημο εντός και εκτός ΗΠΑ.

 

Παράλληλα, κάποια άλλα Μέσα, όπως οι “New York Times” θυμήθηκαν ότι τις ημέρες που η κ. Κλίντον ήταν στο Νιού Χάμσαϊρ για την προκριματική εκλογή, εκτέθηκε και από μια άλλη άποψη ως προς τις γνώσεις της περί Internet όταν σε συνομιλία της με έναν νεαρό δεν κατάλαβε τι σημαίνει “viral”.

Η Χίλαρι Κλίντον είναι 68 ετών –μια κλασική μπέιμπι-μπούμερ που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο τη χρονιά που έγινε το Γούντστοκ, που δεν είχε κλείσει τα 50 όταν το Δίκτυο βγήκε από τα πανεπιστήμια και μπήκε στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και που υπήρξε δραστήρια σε όλη της τη ζωή, απόδειξη ότι στην ηλικία αυτή ζητάει από τον αμερικανικό λαό να την ψηφίσει στο ανώτατο αξίωμα της χώρας (και, πιθανότατα, του κόσμου). Είναι συνεπώς απολύτως αδιανόητο να αγνοεί τα βασικά της κουλτούρας που είναι υπεύθυνη για την πιο αναπτυγμένη αγορά της χώρας της ή να περιστοιχίζεται από ανθρώπους που τα αγνοούν ή να περιστοιχίζεται από ανθρώπους που δεν τα αγνοούν μεν αλλά τους οποίους δεν ακούει δε. Και όμως όπως φαίνεται συμβαίνει –εξ ου και το double take!

SOCIAL MEDIA,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΗΠΑ,ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home