Σκυλίσια ρομπότ

Σκυλίσια ρομπότ

Την Boston Dynamics την έχουμε τιμήσει αρκετές φορές στο Deasy για τα ρομπότ της τα οποία εντυπωσιάζουν, μην πούμε και πως... τρομοκρατούν. Η εταιρεία ετοιμάζεται πια για το άνοιγμά της στην ευρεία αγορά με το SpotMini και αν σε ενδιαφέρει η υπόθεση να αποκτήσεις ένα ρομπότ-σκύλο, ίσως με λίγο περισσότερο... τσαμπουκά, συνέχισε να διαβάζεις.

H Boston Dynamics σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του SpotMini με 1.000 ρομπότ ετησίως. Για την ώρα το SpotMini δοκιμάζεται για χρήση σε κατασκευαστικές εργασίες (το ρομπότ στο γιαπί), σε παραδόσεις προϊόντων (άραγε τι φιλοδώρημα δίνεις στο ρομπότ που σου έφερε την πίτσα;), την ασφάλεια (φυσικά) και την παροχή οικιακής βοήθειας. Αυτό το τελευταίο θα είναι μάλλον αρκετά ελκυστικό σε ανθρώπους που χρειάζονται μια έξτρα βοήθεια στο σπίτι τους.

Το SpotMini θα έχει ύψος ένα μέτρο και θα ζυγίζει γύρω στα 28 κιλά. Το σώμα του μοιάζει πολύ με σκύλο και στη θέση του κεφαλιού υπάρχει ένας ευέλικτος βραχίονας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα να ανοίγει πόρτες. Αλλες εταιρείες μπορεί να φτιάξουν εξαρτήματα που θα επεκτείνουν τις δυνατότητες χρήσης του ρομπότ, για το οποίο μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει τίποτα για το κόστος αγοράς και χρήσης. Φανταζόμαστε πάντως πως δεν θα είναι μια εύκολη λύση για δώρο, από πλευράς τιμής πάντοτε.

Μήπως δεν θυμάσαι τα σκυλορομπότ της Boston Dynamics; Το βίντεο που ακολουθεί μάλλον θα σε βοηθήσει.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,BOSTON DYNAMICS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home