Σοβαρό ατύχημα της Virgin Galactic

Πάει πίσω το διαστημικό της πρόγραμμα

Deasy @ 03.11.2014
Σοβαρό ατύχημα της Virgin Galactic

Το πρώτο της νεκρό μετράει το διαστημικό πρόγραμμα της Virgin Galactic του Richard Branson, στο πλαίσιο δοκιμαστικής πτήσης του διαστημικού της αεροσκάφους Space Ship Two, το προηγούμενο Σάββατο. Το ατύχημα πραγματοποιήθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά την αποκόλληση του Space Ship Two από το μεγαλύτερο αεροσκάφος που το μεταφέρει στον αέρα. Ενώ λοιπόν όλα έδειχναν ότι κυλούσαν ομαλά, πραγματοποιήθηκε έκρηξη στο Space Ship Two, τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας από τους δύο πιλότους, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να εκτιναχθεί με το αλεξίπτωτό του και βρέθηκε ένα μίλι μακρυά από τα συντρίμια του αεροσκάφους.

Το ατύχημα είναι σίγουρο πλέον ότι πηγαίνει πίσω το διαστημικό πρόγραμμα της Virgin Galactic, το οποίο σε πρώτη φάση είχε ως στόχο την πραγματοποίηση πτήσεων για το κοινό, διάρκειας δύο περίπου ωρών, σε χαμηλή τροχιά. Ήδη μάλιστα, πολλά γνωστά ονόματα της showbiz είχαν σπεύσει να πληρώσουν το εισιτήριο των 250.000 δολαρίων για αυτήν την εμπειρία. Πέρα από την έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος, η Virgin Galactic δεν έχει ακόμα έτοιμο ένα δεύτερο αεροσκάφος, έτσι ώστε να συνεχίσει τις δοκιμές της αμέσως μετά το τελικό πόρισμα.

To Space Ship Two είναι ένα αεροσκάφος με θέσεις για έξι επιβάτες και δύο πιλότους, ενώ στο πλάνο της εταιρείας ήταν σε μεταγενέστερο στάδιο να διαθέτει στο στόλο της συνολικά έξι τέτοια αεροσκάφη και δύο μεγαλύτερα (που θα μεταφέρουν τα μικρότερα σε μεγάλο υψόμετρο).  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ατύχημα έρχεται κατά διαβολική σύμπτωση, μερικές ημέρες αργότερα από ένα ακόμα ατύχημα μιας άλλης ιδιωτικής εταιρείας στο χώρο του διαστήματος, της Orbital Sciences. Το συγκεκριμένο ατύχημα συνέβει κατά την διαδικασία απογείωσης του διαστημικού πυραύλου της Orbital Sciences, στο πλαίσιο πτήσης που περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο της εταιρείας με τη NASA.

VIRGIN,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home