Εταιρεία μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων εξαγόρασε η Uber

Deasy @ 09.04.2018
Εταιρεία μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων εξαγόρασε η Uber

Μία εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων που δραστηριοποιείται προς το παρόν σε δύο αμερικάνικες πόλεις, αποτελεί το νέο απόκτημα της Uber. Ο λόγος για την Jump Bikes, με δραστηριότητα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον αλλά και στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία για άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό (κάποια Μέσα εκτιμούν ότι το τίμημα κυμαίνεται κοντά στα 100 εκατομμύρια δολάρια) αποτελεί το νέο βραχίονα της Uber.

Το εμπορικό μοντέλο της Jump Bikes βασίζεται στη βραχυχρόνια μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων, με τη χρονοχρέωση να φθάνει τα 2 δολάρια για μισή ώρα. Οι δύο πλευρές συνεργάζονταν ήδη για αρκετό καιρό πριν τη σημερινή συμφωνία, καθώς η εφαρμογή της Uber στις δύο πόλεις παρείχε τη δυνατότητα μίσθωσης ηλεκτρικού ποδηλάτου της Jump Bikes.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τις πρώτες δηλώσεις των στελεχών, στόχος της εξαγοράς είναι να παρέχει στην Jump Bikes τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα η επέκταση της Jump Bikes και σε άλλες πόλεις, ενδεχομένως όχι μόνο στις ΗΠΑ. Η κίνηση της Uber αποτελεί μια ακόμα ένδειξη της διάθεσής της να απεξαρτηθεί από το αυτοκίνητο, εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες μετακίνησης που προσφέρει στις περιοχές που δραστηριοποιείται.

UBER,ΠΟΔΗΛΑΤΟ,JUMP BIKES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home