Η δωρεάν επιστροφή προϊόντος βασικό κριτήριο για ηλεκτρονικές αγορές

Deasy @ 29.10.2014
Η δωρεάν επιστροφή προϊόντος βασικό κριτήριο για ηλεκτρονικές αγορές

Τη σημασία που έχει για τον καταναλωτή που θα προχωρήσει σε ηλεκτρονικές αγορές η δυνατότητα δωρεάν επιστροφής προϊόντων αναδεικνύει η έρευνα της Gemius για λογαριασμό της PayPal, η οποία προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στο λανσάρισμα της υπηρεσίας PayPal Refunded Returns (Δωρεάν Επιστροφή Προϊόντων) και στην Ελλάδα ανάμεσα σε άλλες χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Ειδικότερα, η έρευνα (που πραγματοποιήθηκε σε Πολωνία, Ουγγαρία και Τσεχία) αναδεικνύει ως βασικό παράγοντα των ηλεκτρονικών αγορών τα μεταφορικά κόστη, καθώς το 40% των πελατών σκέφτεται σοβαρά να μην προβεί σε αγορά, όταν είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν το κόστος αποστολής οι καταναλωτές.

Πολύ μεγαλύτερο (75%) είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν ότι θα θα εξέταζε την περίπτωση να αγοράσει online περισσότερα είδη, εάν ήταν δωρεάν το μεταφορικά έξοδα αποστολής των επιστρεφόμενων προϊόντων, ενώ το 21% των ερωτηθέντων όντως αγόρασε είδη online την περασμένη χρονιά, ακριβώς επειδή ίσχυε η πολιτική της δωρεάν επιστροφής χωρίς έξοδα μεταφοράς. Τέλος, σχεδόν το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι καλό να παρέχεται η δυνατότητα της δωρεάν επιστροφής στις online αγορές, μόλις το 6% των πελατών δηλώνει ότι δεν είναι απαραίτητο ή και καθόλου σημαντικό

Μέσω της υπηρεσίας PayPal Refunded Returns οι καταναλωτές σε 15 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οι χρήστες που έχουν παραγγείλει ένα προϊόν και ήδη το πλήρωσαν μέσω PayPal, μπορούν να το επιστρέψουν και να πάρουν πίσω όλα τα έξοδα της αποστολής, ανεξάρτητα μάλιστα από το λόγο της επιστροφής. Η υπηρεσία καλύπτει πλήρως τα κόστη μεταφοράς έως το ποσό των 30 ευρώ ανά αποστολή, αρκεί οι χρήστες να κρατήσουν τις αποδείξεις των ταχυδρομικών τελών μεταφοράς.

Η διαδικασία γίνεται μέσα από τρία βήματα: οι χρήστες κατεβάζουν την ειδική φόρμα και συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, προσθέτουν τις αποδείξεις αγοράς και ταχυδρομικής αποστολής και αποστέλουν με email στην PayPal το πακέτο της φόρμας και των αποδεικτικών.

Το ποσό της επιστροφής θα εμφανιστεί στον λογαριασμό PayPal των χρηστών, εντός των επόμενων 10 ημερών.

Ακολουθεί το infographic της έρευνας

 

PAYPAL,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,E-COMMERCE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home