Η Apple εξαγοράζει την SnappyLabs

Ένας Έλληνας στην Apple

Η Apple εξαγοράζει την SnappyLabs

Το όνομά του είναι John Papandriopoulos, ζει στην Μελβούρνη, είναι μηχανικός με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της πόλης. Το περασμένο καλοκαίρι χάρη στον κώδικα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος κατάφερε να υλοποιήσει μια εφαρμογή αποκλειστικά για iPhone, την SnappyCam, η οποία επέτρεπε στην κάμερα της συσκευής, τη λήψη 20 full high definition φωτογραφιών το δευτερόλεπτο. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, η κάμερα του iPhone (χωρίς την εφαρμογή) μπορεί να πετύχει το πολύ 2-3 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης το δευτερόλεπτο.

Η εφαρμογή κόστιζε 0,99 δολάρια στο AppStore και από τότε μέχρι σήμερα, έχει φθάσει στο νούμερο 1 των δημοφιλέστερων εφαρμογών του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple σε εννιά χώρες, όπως ο ίδιος ο δημιουργός της έχει αναφέρει παλαιότερα στο TechCrunch.

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό, καθώς επιβεβαιώθηκε από την Apple στο site recode.net, ότι η αμερικάνικη εταιρεία εξαγόρασε την SnappyLabs, την εταιρεία που είχε ιδρύσει ο κ. Papandriopoulos, για τη διανομή της εφαρμογής. Η φημολογία της εξαγοράς είχε ξεκινήσει από χθες, καθώς αφαιρέθηκε από το Apple Store, ενώ κατέβηκε και το σχετικό website της εφαρμογής, ενώ ο ίδιος ο δημιουργός της είχε αναφέρει παλαιότερα ότι είναι σε συζητήσεις με διάφορες εταιρείες, σχετικά με το μέλλον της εφαρμογής.

Η επιβεβαίωση από την Apple δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος και τις παραμέτρους της εξαγοράς. Όμως το γεγονός ότι βελτιώνει εντυπωσιακά τις επιδόσεις της κάμερας του iPhone, μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα τη δούμε να ενσωματώνεται στις μελλοντικές εκδόσεις της συσκευής και γιατί όχι και στο iPad ή άλλες συσκευές της αμερικάνικης εταιρείας.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home