Η Vodafone πούλησε στη Verizon

Στα 130 δισ. το τίμημα της εξαγοράς.

Deasy @ 02.09.2013
Η Vodafone πούλησε στη Verizon

Περίπου 130 δισ. ζεστά δολάρια για να τα επενδύσει όπου εκείνος θελήσει στο μέλλον έχει πλέον ο Όμιλος της Vodafone, μετά την οριστική συμφωνία πώλησης του 45% του μετοχικού κεφαλαίου της αμερικάνικης εταιρείας κινητής Verizon Wireless στην Verizon, η οποία και ελέγχει το υπόλοιπο 55%.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα μετά το τέλος της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου στο Λονδίνο, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα deal που έχουν πραγματοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και ανεξαρτήτως κλάδου και όπως είχαμε αναφέρει από την προηγούμενη εβδομάδα το ύψος της είναι μεγαλύτερο από τη συνολική αποτίμηση του Ομίλου στις υπόλοιπες αγορές που δραστηριοποιείται.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο πρόεδρος του Ομίλου Vodafone ανέφερε ότι ένα σημαντικό μέρος του ποσού θα επενδυθεί στην ανάπτυξη υπηρεσιών για ιδιώτες και επαγγελματίες χρήστες αλλά και του 4G δικτύου της, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές. Από την άλλη πλευρά, όπως επισημαίνεται και από απόψεις αναλυτών σε σχετικό θέμα στο Reuters, δεν αποκλείεται μια επιθετική κίνηση εξαγοράς εταιρειών σε άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία, ενώ μάλιστα κάποιοι αφήνουν το παράθυρο ανοικτό για επανείσοδό της στην αμερικάνικη αγορά. Το σίγουρο είναι ότι έχοντας στη διάθεσή της τόσο πολύ ρευστό, υπάρχουν πολλά περιθώρια κινήσεων για την Vodafone.

ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,ΗΠΑ,VERIZON,VODAFONE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home