Προς συμφωνία 100 δισ. δολαρίων Vodafone και Verizon στις ΗΠΑ

Προς συμφωνία 100 δισ. δολαρίων Vodafone και Verizon στις ΗΠΑ

Επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της πώλησης της συμμετοχής της Vodafone στη Verizon Wireless, μία συμφωνία, η αξία της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια. Ο βρετανικός όμιλος επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει ξανακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Verizon προκειμένου να πουλήσει στη δεύτερη το 45% που έχει στη Verizon Wireless, μία από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η υπόθεση δεν είναι νέα, καθώς συζητήσεις είχαν υπάρξει και στο παρελθόν, χωρίς, όμως, να υπάρξει αποτέλεσμα. Η Verizon που ελέγχει το 55% της Verizon Wireless θέλει το μερίδιο της Vodafone και είναι διατεθειμένη, σύμφωνα με τις φήμες, να δώσει περίπου 100 δισ. δολάρια, με τον βρετανικό όμιλο να επιδιώκει ένα τίμημα της τάξεως των 130 δισ. δολαρίων. Ενδεχομένως, μία συμφωνία να κλείσει κάπου στη μέση.

Βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί ότι και οι δύο πλευρές θα ήθελαν να προχωρήσει μία τέτοια συμφωνία, αλλά το πραγματικό πρόβλημα έγκειται στην υψηλή φορολογία που θα καλείτο να πληρώσει η Vodafone με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικό το ποσό που θα επέστρεφε στους μετόχους της. Αυτός είναι και ο λόγος που τον περασμένο Απρίλιο είχε προκύψει ένα σενάριο που ήθελε τη Verizon να συνέπραττε με την AT&T -τον κύριο ανταγωνιστή της στην αμερικανική αγορά- και να αγόραζαν ολόκληρον τον βρετανικό όμιλο και στη συνέχεια η πρώτη να έπαιρνε το 45% της Verizon Wireless με τη δεύτερη να αποκτούσε τις υπόλοιπες δραστηριότητες της Vodafone. Όσο και αν μοιάζει απίστευτο, το 45% της Verizon Wireless αξίζει σχεδόν τα ίδια με όλη την υπόλοιπη Vodafone!

VERIZON,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,ΗΠΑ,VODAFONE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home