LG G Flex 2 review

Κυρτό, πρακτικό αλλά μάλλον …ακριβό

Από την εποχή που είχα δει –αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είχα δοκιμάσει- το G Flex, το πρώτο smartphone της LG με κυρτή οθόνη αναρωτιόμουν πόσο πρακτικό μπορεί να είναι μία συσκευή με «στραβή» οθόνη. Είχα δει συναδέλφους –πολύ λίγους πάντως- να το χρησιμοποιούν φανατικά και "μάζευα" αρκετές απορίες σχετικά με την εμπειρία που μπορεί να σου αφήνει. Τις οποίες και έλυσα όταν πήρα πριν από μερικές ημέρες να δοκιμάσω το G Flex 2, το νέο κυρτό smartphone της κορεατικής εταιρείας.

Για την ακρίβεια, το G Flex 2 δεν είναι πλέον το μοναδικό κυρτό smartphone της LG. Η κορεατική εταιρεία έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στα smartphones την τεχνογνωσία της στο χώρο των κυρτών οθονών, την οποία διαθέτει και λόγω των τηλεοράσεων. Έτσι, βλέπουμε τα περισσότερα από τα νέα της smartphone ακόμη και αυτά που κινούνται στα πιο χαμηλά στρώματα της αγοράς (π.χ. Spirit, Leon) να έχουν ελαφρά κυρτές οθόνες. Το G Flex 2 είναι η «ναυαρχίδα» των κυρτών smartphones της LG.

Ανέφερα ελαφρά κυρτές οθόνες και αυτό είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Η οθόνη στο G Flex 2 δεν είναι τόσο κυρτή όσο ήταν στο G Flex. Ο λόγος, σύμφωνα με την προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι πάρα πολύ κυρτή προκειμένου να προσφέρει στους κατόχους της συσκευές αυτό το κάτι παραπάνω που θα τους κάνει να το επιλέξουν. Σίγουρα, ο κυρτός σχεδιασμός του G Flex 2 το διαφοροποιεί οπτικά σε σχέση με τα άλλα smartphones στην κατηγορία των συσκευών που κοστίζουν πάνω από 500 ευρώ, αλλά το design δεν είναι πάντα αρκετό για να κάνουν κάποιον να επιλέξει μία συσκευή σε σχέση με κάποια άλλη.

Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, το G Flex 2 είναι ουσιαστικά ένα …G3 και μάλιστα στη βασική έκδοση του τελευταίου. Δηλαδή, η οθόνη είναι στις 5,5 ίντσες (έναντι 6 ιντσών που ήταν το πρώτο G Flex) και πλήρους υψηλής ανάλυσης (1920x1080 pixels), ο επεξεργαστής είναι οκταπύρηνος στα 2 GHz και η μνήμη είναι στα 2 GB με τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης στα 16 GB, επεκτάσιμη μέσω microSD. Το πρόβλημα στο G Flex 2, όπως και στο G3, είναι πως τα 2 GB μνήμης δεν είναι αρκετά για τους χρήστες με μεγάλες απαιτήσεις, στους οποίους συμπεριλαμβάνω και τον ευατό μου, που «τρέχουν» πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα και γενικώς φθάνουν μία συσκευή στα όρια της.

Η κάμερα με την ανάλυση στα 16 megapixel (οπίσθια κάμερα) είναι πολύ καλή και προσφέρει τη δυνατότητα για πολύ καλές φωτογραφίες και video, αλλά δεν σου προκαλεί κάποια ιδιαίτερη εντύπωση αν έχεις χρησιμοποιήσει το G3.

Όσον αφορά στην μπαταρία, τα παράπονα των χρηστών του G3 ότι η κατανάλωση της μπαταρίας είναι αρκετά μεγάλη –ιδίως αν τη συγκρίνει κανείς με τις εντυπωσιακές επιδόσεις του G2- παραμένουν και στο G Flex 2, ένα σημείο που η LG θα πρέπει να προσέξει αρκετά και ευελπιστώ ότι κάτι θα έχει γίνει στο επερχόμενο G4.

 

Η χρήση της κυρτότητας

Ποια είναι, όμως, η πραγματική χρήση της κυρτής οθόνης σε ένα smartphone; Η μία χρήση δεν είναι άλλη από την πολύ καλύτερη εμπειρία που προσφέρει όσον αφορά την παρακολούθηση video περιεχομένου. Όπως συμβαίνει και στις τηλεοράσεις, η κυρτή οθόνη σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι «μέσα» στο video που παρακολουθείς, σε φέρνει πιο «κοντά» στο περιεχόμενο που αναπαράγεται εκείνη την ώρα στην οθόνη. Και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για όσους χρησιμοποιούν το smartphone τους για να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές ή ταινίες οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Όμως, εκεί που πραγματικά το G Flex 2 μου έδειξε ότι η κυρτή οθόνη έχει μία επιπλέον χρησιμότητα είναι στην πλοήγηση στο μενού! Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα, αλλά η κυρτότητα της οθόνης έχει ως αποτέλεσμα τα δάχτυλα του χεριού να κινούνται καλύτερα πάνω στην οθόνη βελτιώνοντας σε σημαντικό βαθμό την πλοήγηση μέσα στο μενού της συσκευής όπως και στις εφαρμογές. Είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να περιγράφει αλλά έχοντας χρησιμοποιήσει εκτενώς το G3, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση όσον αφορά στο συγκεκριμένο κομμάτι.

 

Καταλήγοντας

Με τιμή στα 769 ευρώ, το G Flex 2 δεν θα το χαρακτήριζε κανείς και ως ευκαιρία. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα G3 με κυρτή οθόνη, το οποίο προσφέρει έναν όμορφο σχεδιασμό και ορισμένα πλεονεκτήματα. Τώρα, αν η κυρτή οθόνη σας εντυπωσιάζει τόσο ώστε να το προτιμήσετε σε σχέση με υπόλοιπες «ναυαρχίδες» που κινούνται στα ίδια επίπεδα τιμών και σε αυτές θα συμπεριλάβουμε και το G4 από την ίδια την LG, τότε μπορεί να αποτελέσει την τελική επιλογή σας. Αν η τιμή ήταν 200 ευρώ πιο κάτω –κάτι δύσκολο δεδομένου ότι μιλάμε για μία διαφορετικού τύπου οθόνη- τότε πιστεύω ότι θα είχε πολύ περισσότερη τύχη όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι.

LG G FLEX 2,SMARTPHONES,LG ELECTRONICS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home