Meizu MX3 review

Με αγάπη από την Κίνα

Οι κατασκευαστές smartphones από την Κίνα είναι γνωστό ότι αυξάνονται και πληθύνονται. Όμως, υπάρχουν και κάποιες εταιρείες που επιδιώκουν να ξεχωρίσουν δίνοντας έμφαση στην ποιότητα κατασκευής των προϊόντων τους. Και ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Meizu, η οποία έκανε πολύ πρόσφατα την εμφάνιση της στην ελληνική αγορά με τη διάθεση του ΜΧ3, ένα από τα κορυφαία μοντέλα της, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε.

Ο λόγος που ξεκινώ από το θέμα της ποιότητας είναι γιατί αυτό ήταν και το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση όταν το κουτί του ΜΧ3 έφθασε στα γραφεία του deasy. Κατ’ αρχήν είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα περίμενε κανείς και το εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα προσεγμένο με πολλές θήκες όπου έχουν τοποθετηθεί τα αξεσουάρ και το εγχειρίδιο χρήσης. Το τελευταίο είναι μάλλον απαραίτητο για να βγάλετε το καπάκι της συσκευής προκειμένου να τοποθετήσετε την κάρτα SIM, καθώς είναι αρκετά ιδιόμορφος ο τρόπος με το οποίο γίνεται αυτή η διαδικασία.

Το design είναι πολύ όμορφο και γενικότερα η συσκευή ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ένας επιπλέον λόγος που το design είναι ξεχωριστό είναι πάντως και το γεγονός ότι το ΜΧ3 έχει μόνο ένα κουμπί στην εμπρόσθια όψη του κάτι που βοηθά στη διαφοροποίηση του σε σχέση με τις υπόλοιπες Android συσκευές.

Η οθόνη είναι 5,1 ιντσών και θα τη χαρακτήριζα άκρως ικανοποιητική, ιδιαίτερα για μια συσκευή με κόστος λίγο πάνω από τα 300 ευρώ. Η ανάλυση της οθόνης είναι 1800x1080 pixels, κάτι που σημαίνει ότι, πρακτικά, μπορεί να αναπαράγει περιεχόμενο full HD και γενικότερα μπορώ να πω ότι η οθόνη μου άρεσε αρκετά.

Έχοντας ανοίξει τη συσκευή, ο κάτοχος της συνειδητοποιεί ότι το μενού που του εμφανίζεται είναι αρκετά διαφορετικό απ’ ότι έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα στον «κόσμο» του Android. Το όνομα του είναι Flyme OS και έχει δημιουργηθεί από την ίδια τη Meizu, η οποία προσπαθεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των μεγάλων κατασκευαστών που έχουν δημιουργήσει τις δικές τους εκδοχές για το Android. Η προσπάθεια είναι καλή, τα αρκετά τετράγωνα εικονίδια είναι όμορφα αλλά δεν έχω ακόμη κατανοήσει αν τελικώς το Flyme OS είναι πιο χρήσιμο.

Ο browser είναι πάντως διαφορετικός από τον Google Chrome που συνήθως συναντάμε στις Android συσκευές αλλά η πλοήγηση στο Διαδίκτυο ήταν ιδιαίτερα γρήγορη. Πιθανολογώ και λόγω του οκταπύρηνου επεξεργαστή που έχει το ΜΧ3, ο οποίος και αποτελεί ένα από τα βασικά ατού (μαζί με τη μεγάλη οθόνη) της συσκευής. Γενικώς, οι επιδόσεις είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές και αυτό είναι κάτι που πρέπει να επισημανθεί.

Η οπίσθια κάμερα προσφέρει ανάλυση 8 megapixel, ενώ η εμπρόσθια είναι στα 2 megapixel. Αν είστε fun των selfies, η ανάλυση της εμπρόσθιας κάμερας μπορεί να σας απογοητεύσει λίγο.

Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι στα 16 GB με τον πραγματικά ωφέλιμο λίγο πάνω από τα 12 GΒ. Το πρόβλημα είναι η απουσία της υποστήριξης καρτών microSD, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείς να έχεις πολλά αρχεία μαζί σου.

Επίσης, η μπαταρία έδειξε να έχει καλές αντοχές σε εμένα που δεν είμαι και ο πλέον εύκολος ούτε συνηθισμένος χρήστης Android smartphone.

 

Να το πάρω;

Η τιμή του MX3 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σχετικά προσιτή δεδομένου ότι πρόκειται για οκταπύρηνο smartphone, αν αντίστοιχα μοντέλα υπάρχουν και σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Όμως, κανένα δεν είναι τόσο όμορφο.

Από την άλλη πλευρά, η απουσία υποστήριξης microSD είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα σε μία εποχή που οι χρήστες βλέπουν video, ακούνε τραγούδια στη συσκευή τους και γενικώς έχουν μεγάλες απαιτήσεις όσον αφορά στον αποθηκευτικό χώρο.

Οπότε, αν επικεντρώνεστε στον σχεδιασμό και την ταχύτητα του επεξεργαστή μίας συσκευής το ΜΧ3 μπορεί να είναι μέσα στις επιλογές σας. Αν θέλετε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, τότε καλύτερα να περιμένετε το διάδοχο του.

MEIZU,MEIZU MX3,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home