Xiaomi Mi A3 review

Ένα smartphone με αντιφάσεις.

Το portfolio της Xiaomi έχει μεγαλώσει πολύ τους τελευταίους μήνες που ενδεχομένως να επιτρέπει σε μερικές περιπτώσεις και κάποιους πειραματισμούς από την εταιρεία. Ένας τέτοιος πειραματισμός φαίνεται να είναι και το Xiaomi Mi A3. Μία Android One συσκευή, με «υπερβολές» όπως στον τομέα της κάμερας, η ανάλυση των φωτογραφιών που προσφέρει φθάνει τα 48ΜΡ και ταυτόχρονα με συμβιβασμούς, όπως η οθόνη, η ανάλυση της οποίας περιορίζεται στα 720p. Μπορεί ένας τέτοιος συνδυασμός να λειτουργήσει και να θέλξει το καταναλωτικό κοινό για να σπεύσει να το αγοράσει;

 

Με old fashion αέρα

Αν κάποιος έριχνε μια πρώτη πρόχειρη ματιά στο Xiaomi Mi A3 ενδεχομένως να πίστευε ότι πρόκειται για ένα smartphone προηγούμενης χρονιάς. Τα μεγάλα για την εποχή bezels περιμετρικά από την οθόνη, το notch (φρύδι) στο άνω μέρος της για την υποδοχή της selfie κάμερας παραπέμπουν σε τέτοιους συνειρμούς. Αυτός ο “παλιομοδίτικος” αέρας της μπροστινής πλευράς μοιάζει στα μάτια τα δικά μου ασύνδετος με την πίσω πλευρά, που σου δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική εντύπωση. Προσεγμένα υλικά, ωραίο μοντέρνο χρώμα, ανανεωμένο Xiaomi λογότυπο, διάταξη τριών καμερών, όλα τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν μια άλλη εικόνα.

Επιστρέφοντας και πάλι στην μπροστινή πλευρά, κρίνεται παράδοξο το γεγονός ότι η Xiaomi επέλεξε για τη συγκεκριμένη συσκευή μια οθόνη με ανάλυση που έρχεται επίσης από το παρελθόν. Ειδικά όταν η οθόνη του προηγούμενου μοντέλου της σειράς υποστήριζε ανάλυση 1080p μοιάζει σε ένα βαθμό αδικαιολόγητο το γεγονός ότι στο Mi A3 προτιμήθηκε μία ανάλυσης 720p (1560 x 720 pixels). Με μέγεθος 6,01 ίντσες και τεχνολογίας Super AMOLED, η αδυναμία της σε επίπεδο ανάλυσης είναι δυστυχώς εμφανής με «γυμνό» μάτι. Δεν χρειάζεται να φέρεις κοντά σου τη συσκευή, εντοπίζεται από την μέση απόσταση στην οποία κρατάς το κινητό σου. Ναι, η τεχνολογία Super AMOLED είναι ικανή να αποδώσει εξαιρετικά τα χρώματα, προσφέρει επίσης πολύ καλό contrast, όμως δεν είναι ικανά να σε κάνουν να ξεχάσεις τη χαμηλή ανάλυση.

Και τα παράδοξα συνεχίζονται, αφού η Xiaomi επέλεξε να ενσωματώσει in screen αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ένα χαρακτηριστικό που συνήθως συναντάμε σε smartphone ανώτερης κατηγορίας.

 Από την άλλη πλευρά, η ανάλυση 720p έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση στην αυτονομία της συσκευής αλλά και τα παιχνίδια γίνονται πιο γρήγορα.

 

Android One με τριπλή κύρια κάμερα

Το Xiaomi Mi A3 είναι ένα από τα λίγα smartphones της αγοράς που συνδυάζουν καθαρό Android περιβάλλον με τριπλή κύρια κάμερα. Η επιλογή της Xiaomi να δώσει μια καθαρή εμπειρία του λειτουργικού της Google, χωρίς να βάλει από πάνω δικό της software, χαρίζει πόντους σβελτάδας στην πλοήγηση και στη διαχείριση της συσκευής, όπως επίσης και λίγο επιπλέον χρόνο στην αυτονομία, αφού δεν επιβαρύνονται οι πόροι του τηλεφώνου.

Στον τομέα της φωτογραφίας το Mi A3 είναι εξοπλισμένο με μία τριπλή κύρια κάμερα, προσφέροντας πλήθος επιλογών στους χρήστες και σίγουρα μια πολύ καλύτερη εμπειρία από το προηγούμενο μοντέλο (Mi A2). Η στάνταρ ευρυγώνια κάμερα με τον αισθητήρα μεγέθους μισής ίντσας δίνει ανάλυση 48ΜΡ και βρίσκεται στο κέντρο της κάθετης διάστασης. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής λήψεως είτε στα 48ΜΡ είτε στα 12ΜΡ, όμως στη μεγάλη ανάλυση τα αρχεία είναι πολύ μεγάλα και επιπλέον δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω σε ποιότητα και λεπτομέρεια εικόνας. Τουλάχιστον τέτοια που να είναι ορατή στην οθόνη της συσκευής.

Στο άνω μέρος της διάταξης βρίσκεται η υπερευρυγώνια, η οποία αυξάνει εντυπωσιακά το μέγεθος του καρέ με την εστιακή απόσταση των 13mm. Ανάλυσης 8ΜΡ και διαφράγματος f2.2 αξίζει να τη χρησιμοποιείτε (όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές και σε άλλες συσκευές) για landscape, πορτρέτα ή σκηνές που θέλετε να δοκιμάσετε μια διαφορετική προοπτική.

Στο φως της ημέρας και οι δύο κάμερες ανταποκρίνονται ιδιαίτερα καλά, όμως η ποιότητα πέφτει όσο μειώνεται και το φως. Το αποτέλεσμα σε αυτές τις συνθήκες διορθώνεται με τη γνωστή λειτουργία νυκτός, που έχει σπεύσει το σύνολο των κατασκευαστών να υιοθετήσει. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Mi A3 έρχεται και με ΑΙ λειτουργίες που αναγνωρίζουν συγκεκριμένες σκηνές λήψης, διαμορφώνοντας αυτόματα ρυθμίσεις της κάμερας, όπως επίσης και με δυνατότητα ενεργοποίησης HDR.

H τρίτη κάμερα, ανάλυσης 2ΜΡ, είναι ένας αισθητήρας βάθους, που χρησιμοποιείται για τη φωτογράφηση πορτρέτων.

Σε επίπεδο αριθμών και το video θα ικανοποιήσει το χρήστη, αφού η κάμερα του Mi A3 δίνει ανάλυση έως 4Κ ή 1080p σε 30 και 60fps. Όμως στην πράξη το αρχείο υστερεί σε ποιότητα, τουλάχιστον σε σχέση με άλλες κορυφαίες προτάσεις της αγοράς.

   

Αναμενόμενοι για την κατηγορία πόροι

Το Xiaomi Mi A3 έρχεται με το οκταπύρηνο Snapdragon 665 SoC αλλά και μνήμη RAM 4GB, πόροι που κυμαίνονται στα στάνταρ της κατηγορίας. Χάρη και στο γυμνό λειτουργικό (vanilla Android) αλλά και τη οθόνη μικρότερης ανάλυσης οι επιδόσεις σε παιχνίδια και απαιτητικές εφαρμογές ξεπερνούν τις προσδοκίες που θα είχε κάποιος, αποτελώντας ένα σημαντικό ατού για τη συσκευή.

Τα 64GB αποθηκευτικού χώρου αλλά και η δυνατότητα υποδοχής καρτών microSD, χωρητικότητας έως 256GB, προσφέρουν άπλετο χώρο σε όποιον επιλέξει το Mi A3. Εξίσου θετικό στοιχείο για μια μεγάλη μερίδα του κοινού είναι η ύπαρξη της κλασικής υποδοχής 3,5 χιλιοστών για ακουστικά, όπως επίσης και η παρουσία FM radio. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με τη μεγάλη μπαταρία, άνω των 4030mAh, που (και) για τους λόγους που αναφέραμε προηγουμένως προσφέρει μεγάλη αυτονομία στη συσκευή, που ξεπερνά (με μέση χρήση) κατά πολύ το ένα 24ώρο.   

Το Xiaomi Mi A3 αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση, με την εταιρεία να δείχνει να πειραματίζεται με ένα συνδυασμό χαρακτηριστικών που δεν έχουμε ξαναδεί σε smartphone αυτής της κατηγορίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικό και τα σχεδόν 280 ευρώ που χρειάζονται για την απόκτησή του πιάνουν τόπο.

XIAOMI MI A3,SMARTPHONES,XIAOMI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home