Devolo Gigagate review

Σταθερές και υψηλές ταχύτητες Internet παντού στο σπίτι.

escape @ 08.05.2017

Τι είναι το Devolo Gigagate

Όλοι μας έχουμε δοκιμάσει και οι αρκετοί έχουμε ταλαιπωρηθεί λίγο ή πολύ με το setup των wi-fi extenders στην προσπάθεια μας να φτάσει λίγο πιο μακριά το w-fi σήμα στο σπίτι ή στο γραφείο.

Το Devolo Gigagate αποτελείται από 2 συσκευές. Την βάση που συνδέεται απευθείας στο router και τον δορυφόρο που μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού ή του γραφείου. Την βάση πρέπει να την συνδέσετε σε μια από τις θύρες Ethernet που διαθέτει το router σας. Ενώ τον δορυφόρο θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο μακριά μπορείτε να τον τοποθετήσετε και να έχει σήμα από την βάση του. Ο δορυφόρος αφού συνδεθεί αποτελεί το νέο w-fi hot spot σας στο οποίο θα μπορείτε να συνδέσετε τις συσκευές σας ασύρματα αλλά και ενσύρματα σε μια από τις 4 θύρες Ethernet που έχει η συσκευή διαθέσιμες. 

Η λύση του Devolo Gigagate συνδέει την βάση με τον δορυφόρο αποκλειστικά μέσω Wi-Fi, σε αντίθεση με τις home plug αντίστοιχες λύσεις, και το κάνει πολύ προσφέροντας εντυπωσιακές ταχύτητες σύνδεσης στις συσκευές που συνδέονται στον Wi-Fi extender δορυφόρο της συσκευασίας. Και όλο αυτό ελαχιστοποιώντας τα καλώδια που θα χρειαζόταν με άλλες λύσεις να απλώσουμε στο σπίτι.


Πως κάνουμε setup το Devolo Gigagate

Η σύνδεση της βάσης εκπομπής με τον δορυφόρο της εκπλήσσει πολύ ευχάριστα. Είναι κυριολεκτικά το πιο εύκολο setup που κάναμε ποτέ σε Wi-Fi extender συσκευή.

Τοποθετούμε την βάση κοντά στο router μας  και συνδέουμε μια έξοδο Ethernet από τον router στη βάση στη μοναδική θύρα Ethernet που έχει. Στη συνέχεια τοποθετούμε τον δορυφόρο στο σημείο του σπιτιού ή γραφείου που επιθυμούμε και τον συνδέουμε στην πρίζα του ρεύματος. Και αυτό ήταν, χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε κάτι άλλο μετά από λίγα λεπτά συνεννόησης των δύο συσκευών όλα λειτουργούν άψογα. Η συσκευή δορυφόρος έχει το δικό της SSID για το Wi-Fi της και το δικό της password εγκατεστημένο, τα στοιχεία αυτά αναγράφονται στα κάτω μέρος της συσκευής. Προσοχή ο δορυφόρος δεν κάνει link με το ήδη υπάρχον Wi-Fi που έχετε και θα πρέπει να επιλέγετε εσείς κάθε φορά την αλλαγή σύνδεσης με αυτό το Wi-Fi.

Η σύνδεση μεταξύ των δύο συσκευών Devolo, της βάσης και του δορυφόρου γίνεται μέσω των 4 κεραιών σύνδεσης5 GHz 802.11 ac Wi-Fi. που έχει η κάθε μια από αυτές, μέσω των οποίων -σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία- μπορεί να πετύχει σύνδεση με ταχύτητα 2GBps μεταξύ τους. 


Σε ποιες εφαρμογές είναι χρήσιμο;

Το Devolo Gigagate έρχεται να καλύψει δύο κατηγορίες προϊόντων που χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα, τα Wi-Fi extenders αλλά και τις home plug λύσεις για την μεταφορά ή επέκταση του σήματος Ίντερνετ σε απομακρυσμένα σημεία στο σπίτι αλλά και στο γραφείο. Και προσφέρει τις περισσότερες φορές την ίδια, ίσως και καλύτερη, ταχύτητα σύνδεσης με τις top λύσεις από τις δύο αυτές κατηγορίες. Και σίγουρα για μεγαλύτερες αποστάσεις, όπως ένα διπλανό διαμέρισμα, ένα απομακρυσμένο σημείο στον κήπο (φτάνει να έχει μια διαθέσιμη πρίζα ρεύματος) αλλά και ένας όροφος επάνω ή κάτω στο γραφείο μπορούν να καλυφθούν από το Devolo Gigagate με μεγάλη σταθερότητα σήματος.

Εμείς συνδέσαμε το Devolo Gigagate σε modem router VDSL 50Mps και σε απόσταση όχι πολύ μεγάλη αλλά με 3 τοίχους στην ενδιάμεση απόσταση από το router. Μετρήσαμε τις ίδιες ταχύτητες μέσω σύνδεσης στο Devolo Gigagate (και με Wi-Fi και με Ethernet καλώδιο) με αυτές που μετρήσαμε και αντίστοιχα συνδεδεμένοι στο κεντρικό modem router. Είδαμε μεγάλη βελτίωση στις ταχύτητες συνδέοντας μέσω καλωδίου Ethernet την τηλεόραση στον δορυφόρο του Gigagate σε σχέση με την απλή Wi-Fi σύνδεση της που χρησιμοποιούσαμε πριν. Ειδικότερα, στην παρακολούθηση video περιεχομένου Netflix η διαφορά είναι εντυπωσιακή, το 4K περιεχόμενο φορτώνει πολύ γρήγορα και δεν παρατηρήσαμε καμία μετάπτωση στην ποιότητα που να οφείλεται σε πτώση της ταχύτητας σύνδεσης, φαινόμενο πολύ σύνηθες όταν η σύνδεση είναι μέσω Wi-Fi.


Αξίζει να το πάρω;

Το Devolo Gigagate είναι αρκετά πιο ακριβή συσκευή σε σχέση με τις απλές συσκευές Wi-Fi extender που κυκλοφορούν, αλλά στην πραγματικότητα κάνει διαφορετική δουλειά. Η ποιότητα σύνδεσης που προσφέρει συγκρίνεται μόνο με τα καλύτερα Wi-Fi router της αγοράς. Ενώ με σύνδεση μέσω καλωδίου στον δορυφόρο τις περισσότερες φορές σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είσαι συνδεδεμένος επάνω στο κεντρικό router αφού δεν υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα σύνδεσης που προσφέρει.

Το Devolo Gigagate προσφέρει έναν νέο πρωτότυπο τρόπο να μεταφέρουμε το Ίντερνετ σε όλο το σπίτι, το γραφείο, τον κήπο ακόμα και στο διπλανό διαμέρισμα. Και την αποστολή αυτή την εκπληρώνει πολύ καλά προσφέροντας ευκολία στο setup, δυνατότητα σύνδεσης σε ασυνήθιστα μεγάλη απόσταση από το router χάρη στις 4 κεραίες σύνδεσης του και απίστευτα σταθερές ταχύτητες σύνδεσης με την συσκευή δορυφόρο είτε μέσω καλωδίου είτε μέσω Wi-Fi.

Όποιος ψάχνει μια σταθερή λύση για να αυξήσει τους χώρους που έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ και μπορεί να διαθέσει το λίγο μεγαλύτερο κόστος απόκτησης του Devolo Gigagate θα βρει μια λύση σε όλα τα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα.

WiFi,DEVOLO GIGAGATE,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,DEVOLO,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home