Νέο κουπόνι επιδότησης οπτικών ινών Gigabit Voucher από το Σεπτέμβριο

Νέο κουπόνι επιδότησης οπτικών ινών Gigabit Voucher από το Σεπτέμβριο

Μια γενναία ένεση συνδέσεων υπερυψηλών ταχυτήτων αναμένεται να αποτελέσει το κουπόνι επιδότησης οπτικών ινών Gigabit Voucher που αναμένεται να ενεργοποιηθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, στο νέο πρόγραμμα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ (27 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης και 53 εκατομμύρια από κρατικούς πόρους) δικαιούχοι θα είναι τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση η έδρα τους να βρίσκεται σε περιοχή που καλύπτεται από δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων και ταυτόχρονα δεν διαθέτουν σύνδεση ταχύτητας μεγαλύτερης των 100 Mbps.

Ως προς τη διαδικασία, κάθε δικαιούχος, θα αυθεντικοποιείται με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και εν συνεχεία θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω του gov.gr. Mετά από σχετικό έλεγχο θα εκδίδεται η επιταγή στο όνομα του δικαιούχου, την οποία μπορεί να αξιοποιήσει για να αποκτήσει ευρυζωνική σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας επιλέγοντας μεταξύ των εγκεκριμένων προσφορών των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι Cosmote, Nova, Vodafone, ενώ δεν αποκλείεται και η συμμετοχή της Inalan. Το Gigabit Voucher θα παρέχεται με τη μορφή μηνιαίας επιδότησης στο λογαριασμό, όπως και του αρχικού κόστους σύνδεσης.  

Στόχος του προγράμματος Gigabit Voucher, όπως αυτός έχει διατυπωθεί από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, είναι να εναρμονιστεί η Ελλάδα με το μέσο όρο των επιδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη συνδεσιμότητα.

GIGABIT VOUCHER,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home