Πέντε χρόνια iPhone

Ηταν 29 Ιουνίου του 2007 όταν ο Steve Jobs ανέβαινε στη σκηνή για να παρουσιάσει το πρώτο κινητό τηλέφωνο της Apple, το iPhone.

Εκείνη την εποχή όταν μιλούσες για κινητά τηλέφωνα μιλούσες για εταιρείες όπως η Nokia, η Motorola ή η SonyEricsson. Υπήρχαν smartphones όπως υπήρχαν και οθόνες αφής. Ομως κανείς δεν είχε τολμήσει να βγάλει συσκευή με μόνο ένα (1) πλήκτρο στην επιφάνειά της. Οπότε το iPhone τράβηξε από την αρχή το ενδιαφέρον.

Οχι πως οι κριτικές ήταν διθυραμβικές. Η μπαταρία του iPhone ήταν κακή, η απουσία φυσικού πληκτρολογίου ξένισε κόσμο και κοσμάκη, όλοι λίγο πολύ απορούσαν τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι, δηλαδή η Apple στον χώρο των κινητών τηλεφώνων. 

Χωρίς τη δυνατότητα χρήσης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς οι πιο απαιτητικοί χρήστες έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στις "σοβαρές" συσκευές της Research in Motion, δηλαδή τα τηλέφωνα της σειράς BlackBerry. 

H αλήθεια είναι πως στα 2 χρόνια που ακολούθησαν η Apple φρόντισε να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες των πρώτων iPhone και με τη συνοδεία του App Store άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα smartphones σήμερα. Σκεφτείτε μέχρι το 2007 πόσες συσκευές είχατε δει με μεγάλη οθόνη αφής και πόσες σήμερα, για παράδειγμα. Οσο για το φυσικό πληκτρολόγιο ουδείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την παντελή απουσία του από πλειάδα συσκευών.

Από το 2007 μέχρι και σήμερα έχουν πουληθεί 250 εκατ. iPhone  και υπολογίζεται πως προκάλεσαν έσοδα συνολικού ύψους 150 δισ. δολαρίων. 

Α και να μην ξεχάσουμε. Η Nokia σήμερα δεν είναι στα πολύ καλά της, η RIM ομοίως, η SonyEricsson είναι πια σκέτο Sony. Τη θέση τους έχουν πάρει εταιρείες όπως η Samsung ή η HTC αλλά η Apple εξακολουθεί να διατηρεί τη δόξα. Καθόλου άσχημα για μια εταιρεία που ο ανταγωνισμός θα την έκανε μια χαψιά πριν από 5 χρόνια...

APPLE,IPHONE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home