Ψηφιακός υποβιβασμός

Ψηφιακός υποβιβασμός

Μια από τις αμέτρητες υπό-ενότητες του server της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αυτή της “Ψηφιακής Ατζέντας για την Ευρώπη”, μιας πρωτοβουλίας που αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής αναπτυξιακής στρατηγικής ως το 2020 –όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς (και όπως λέει και η ίδια η σχετική σελίδα http://ec.europa.eu/digital-agenda/digital-agenda-europe) πρόκειται για μια σειρά από προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών προκειμένου να προαχθεί η καινοτομία, η οικονομική ανάπτυξη και η πρόοδος.

Παρακάμπτοντας κανείς τις κοινοτοπίες (για να μη συζητήσουμε για το γενικότερο track record της Ευρώπης σε θέματα τεχνολογικής ανάπτυξης) φτάνει σχετικά εύκολα στη σελίδα περί της ψηφιακής οικονομίας στο πεδίο “Σύμβουλοι” της οποίας υπάρχει η ιδέα των “Digital Champions”. Τα πρόσωπα αυτά, ένα από κάθε μια από τις 26 χώρες που συμμετέχουν (απουσιάζουν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Εσθονία), είναι οι “δημιουργικοί και δυναμικοί άνθρωποι που ηγούνται καινοτόμων πρότζεκτ” σε διάφορους τομείς και που “βοηθούν τους πάντες στο ψηφιακό τους πέρασμα”.

Στη σελίδα υπάρχουν 25 φωτογραφίες και κάνοντας κανείς κλικ σε κάθε μία, περνάει στη σχετική σελίδα όπου ο/η εκάστοτε “Digital Champion” έχει γράψει κάποιο κείμενο για τον εαυτό του/της, δίνει παραπομπές για sites –ιδιωτικά ή δημόσια- με τα οποία εμπλέκεται προσωπικά, διευθύνσεις για προσωπική επικοινωνία ή για τους λογαριασμούς τους στα social media. Επίσης σχεδόν όλοι έχουν περιλάβει κάποιο ολιγόλεπτο βίντεο στο οποίο περιγράφουν συνοπτικά το όραμά τους ή τις προτεραιότητές τους –δεδομένου   ότι καθένας τους προέρχεται από διαφορετικό περιβάλλον (τεχνικό, επιχειρηματικό, δημόσια διοίκηση κ.α. –ο εκπρόσωπος της Ισπανίας π.χ. είναι ο Δρ. Αντρέου Βεά, πρόεδρος του Internet Society), οι προσεγγίσεις τους διαφέρουν αλλά είναι όλες λίγο-πολύ ενδιαφέρουσες.

Όσοι ενδιαφέρονται για την ελληνική πρόταση, θα τη βρουν σχετικά εύκολα: είναι η μόνη από την οποία απουσιάζει η φωτογραφία, το βίντεο και κάθε άλλη παραπομπή πέρα από το μέιλ του εκπροσώπου, του Δρα Νίκου Μιχαλόπουλου στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Την εικόνα συμπληρώνει ένα κείμενο 49 λέξεων, κάτι ανάμεσα σε συνοπτικό βιογραφικό ή εκτενές job description.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home