AirBnB: στα 24 δισ. η αποτίμησή της

Deasy @ 18.06.2015
AirBnB: στα 24 δισ. η αποτίμησή της

Πολύ κοντά στο κλείσιμο ενός νέου γιγαντιαίου γύρου χρηματοδότησης είναι η AirBnB, ο οποίος εφόσον κλείσει με επιτυχία θα ανεβάσει την αποτίμηση της εταιρείας στα 24 δισ. δολάρια.

Ο γύρος, όπως αναφέρει το αποκλειστικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναμένεται να κλείσει μέσα στο μήνα και αποτελεί συνέχεια της εντυπωσιακής ανάπτυξης της εταιρείας τα τελευταία χρόνια αλλά και των προσδοκιών για την πορεία της τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Στην παρούσα φάση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η AirBnB «καίει» ρευστό από τους προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης, με τις ζημιές της να υπολογίζονται αυτή τη χρονιά κοντά στα 150 εκατομμύρια, ωστόσο έχει καταφέρει να τριπλασιάσει τα έσοδα της σε σχέση με το 2013, καθώς το 2015 αναμένεται να κλείσει με τζίρο κοντά στα 850 εκατομμύρια. Με βάση το business plan της εταιρείας, η AirBnB αναμένεται να περάσει στην κερδοφορία το 2020, όταν τα έσοδα της αναμένεται να φθάσουν τα 3 δισ.

Με το κλείσιμο της νέας χρηματοδότησης, η AirBnB θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη startup εκτός Χρηματιστηρίου, πίσω μόνο από την Uber, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 40 δισ. Ταυτόχρονα, θα έχει ξεπεράσει σε αξία τον κολοσσό στις ξενοδοχειακές αλυσίδες Marriot, η αξία του οποίου φθάνει τα 21 δισ.    

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,AIRBNB,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home