H AOL στη Verizon για 4,4 δισ. δολάρια

Deasy @ 12.05.2015
H AOL στη Verizon για 4,4 δισ. δολάρια

Στα χέρια της Verizon (μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ) περνάει η AOL, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της τελευταίας έκανε δεκτή την πρόταση εξαγοράς, ύψους 4,4 δισ. δολαρίων.

Η AOL αποτελεί έναν από τους παίκτες που πρωταγωνίστησαν στο «αμερικάνικο Internet” τις προηγούμενες δεκαετίες, πραγματοποιώντας στη διαδρομή της μερικές εντυπωσιακές εξαγορές, όπως η Netscape (μαμά εταιρεία του δημοφιλούς browser της δεκαετίας του 90 Netscape Navigator) έναντι 10 δισ. δολαρίων, του Winamp (δημοφιλούς media player για τα Windows) ή της Time Warner. Κινήσεις που σε ένα μεγάλο βαθμό δεν θεωρήθηκαν επιτυχημένες. Στην πορεία η AOL έχει εξελιχθεί και σε ένα media οργανισμό, καθώς της ανήκουν γνωστά sites, όπως το Engadget, το TechCrunch ή η The Huffington Post.

Μάλιστα, ήδη έχει αρχίσει αρκετός σκεπτικισμός σχετικά με το μέλλον αυτών των sites, ιδιαίτερα των τεχνολογικών καθώς η Verizon της οποίας αποτελούν πλέον περιουσιακά στοιχεία είναι σημαντικός παίκτης της αγοράς των ΗΠΑ και σιγά-σιγά ξεκινάει η κουβέντα για την αντικειμενικότητα που μπορούν να διατηρήσουν. Την αφορμή βεβαίως την έχει δώσει η ίδια η Verizon, η οποία τον προηγούμενο Οκτώβριο δημιούργησε το δικό της τεχνολογικό blog, το SugarString.com, που διατηρήθηκε στη ζωή μόλις για μερικούς μήνες. Στο συγκεκριμένο site απαγορεύτηκε στους συντάκτες του να αναφερθούν σε ευαίσθητα θέματα, όπως η διαδικτυακή ουδετερότητα ή τις υποθέσεις παρακολούθησης από τις αρχές των ΗΠΑ, καθώς και στους δύο τομείς το όνομα της Verizon ήταν ανάμεσα στους εμπλεκομένους. Πάντως οι φήμες ξεκίνησαν με το μεγάλο όνομα, τη The Huffington Post, με τα σενάρια να κάνουν λόγο ότι ήδη υπάρχουν προτάσεις για την εξαγορά της ύψους 1 δισ. δολαρίων.

VERIZON,AOL,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home