Σερφάροντας από μικρό παιδί

Deasy @ 09.02.2015
Σερφάροντας από μικρό παιδί

Στην έρευνα Web ID της Focus Bari (στην οποία αναφερθήκαμε προηγουμένως) γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά, ηλικίας 7 έως 12 ετών. Των παιδιών εκείνων δηλαδή που βρίσκονται στις πρώτες τάξεις του σχολείου και στην πρώτη φάση της επαφής τους με τον κόσμο εκτός της οικογένειας και του φιλικού περίγυρου.

Σ’ αυτές λοιπόν τις ευαίσθητες ηλικίες παρατηρούμε ότι η διείσδυση του Internet φθάνει στο εντυπωσιακό ποσοστό του 86%, ενώ εκτοξεύεται ακόμα πιο ψηλά στα 93,3% στην επιμέρους ομάδα 10-12 ετών.

Δημοφιλέστερη συσκευή με την οποία συνδέονται στο Internet είναι ο φορητός υπολογιστής (41,9%), ο οποίος ακολουθείται από τον σταθερό (39,1%), ενώ σχεδόν 1 στα 5 παιδιά χρησιμοποιεί το tablet.

Η διασκέδαση αποτελεί το βασικότερο λόγο για τον οποίο τα παιδιά αυτών των ηλικιών χρησιμοποιούν το Internet, καθώς τα παιχνίδια (ποσοστό 88,5%) και η μουσική (50%) αναδεικνύονται ως οι δύο δημοφιλέστερες εφαρμογές, με την ανεύρεση πληροφοριών να ακολουθεί στην τρίτη θέση σε ποσοστό 46,6%.

PC και κινητό τηλέφωνο σ’ αυτές τις ηλικίες

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της έρευνας σχετικά με τις ψηφιακές συσκευές που χρησιμοποιούν τα παιδιά 7 έως 12 ετών. Το σύνολο σχεδόν των παιδιών χρησιμοποιούν PC σε εβδομαδιαία βάση, ενώ καθημερινή επαφή εμφανίζονται να έχουν 3 στα 5 παιδιά. Αντιστοιχα, κάτοχοι κινητών τηλεφώνων είναι 2 στα 10, ενώ στις ηλικίες 10-12 το ποσοστό αυτό ανεβαίνει σε επίπεδα πάνω από το 30%.

FOCUS BARI,ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ΕΡΕΥΝΕΣ,ΕΛΛΑΔΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home