Facebok καλεί Μόσχα

Deasy @ 15.01.2014
Facebok καλεί Μόσχα

Σε πολλές χώρες οι χρήστες του Facebook είναι η συντριπτική πλειονότητα του συνόλου των χρηστών στο διαδίκτυο. Πάρε για παράδειγμα την Ελλάδα, όπου από 5,5-6 εκατ. χρήστες του Internet 4 εκατ. (για να μην πούμε περισσότερα) είναι στο Facebook.

Ομως το δημοφιλέστερο σύστημα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα (αύριο ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται) έχει στον παγκόσμιο χάρτη κάτι "μαύρες τρύπες" να με το συμπάθιο. Ρωσία και Κίνα, καθεμία για τους δικούς της λόγους, γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη στο δημιούργημα του Mark Zuckerberg, ο οποίος χρειάστηκε κάποια στιγμή να ταξιδέψει μέχρι τη Μόσχα και να συναντηθεί με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Μέχρι κοστούμι έβαλε ο Zuckerberg αλλά οι Ρώσοι παραμένουν απαθείς προτιμώντας τις δικές τους λύσεις.

Γενικά οι Ρώσοι προτιμούν τα δικά τους online προϊόντα, καθώς η υπηρεσία αναζήτησης της Google τα έχει βρει μπαστούνια μπροστά στην Yandex. Ομως τα προβλήματα του ενός μπορεί να είναι ευκαιρία για τον άλλον και έτσι η Yandex κατέληξε σε συμφωνία που της δίνει απεριόριστη πρόσβαση στις πληροφορίες που δημοσιεύουν στο Facebook οι -σχετικά λιγοστοί- Ρώσοι χρήστες, καθώς και όλοι οι χρήστες των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών που είναι σήμερα ανεξάρτητα κράτη. Πριν φτάσουν στη συγκεκριμένη συμφωνία ωστόσο, Yandex και Facebook έβαλαν τους δικηγόρους τους να μαλλιοτραβηχτούν. Πριν από έναν χρόνο η Yandex είχε αναπτύξει μια υπηρεσία αναζήτησης για το Facebook ονόματι Wonder, η οποία δεν ευτύχησε να μακροημερεύσει, καθώς το Facebook της έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα. Περασμένα ξεχασμένα. Βλέπεις, η Yandex έχει πια πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες και το Facebook ελπίζει πως θα καταφέρει να κινηθεί από εδώ και πέρα καλύτερα στη μεγάλη ρωσική αγορά. Αλλωστε, μια εισηγμένη εταιρεία είναι υποχρεωμένη να παράγει συνεχώς κέρδη και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και αυτά δεν έρχονται από τον ουρανό. 

FACEBOOK,ΡΩΣΙΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home