Microsoft: από εταιρεία software σε πάροχο hardware και υπηρεσιών

Deasy @ 17.09.2012
Microsoft: από εταιρεία software σε πάροχο hardware και υπηρεσιών

Δεν είναι κάποιο αυθαίρετο συμπέρασμα δικό μας αλλά το ζουμί της συνέντευξης του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, Steve Ballmer, στους Seattle Times. Ειδικότερα, ο κ. Ballmer σε σχετική ερώτηση που του γίνεται (για το πως φαντάζεται την εταιρεία σε 10 χρόνια) απαντάει ότι "μπορεί ο πυρήνας να παραμένει το software αλλά στη συνείδηση του κοινού η Microsoft θα είναι περισσότερο μια εταιρεία συσκευών και υπηρεσιών", προσθέτοντας παράλληλα ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κατασκευάζουμε όλες τις συσκευές με το λειτουργικό μας.

Το κλείσιμο αυτό μας παραπέμπει περισσότερο στο αντίστοιχο μοντέλο της Google με τη σειρά smartphones Nexus, όπου η συγκεκριμένη συσκευή θεωρείται το σημείο αναφοράς για την υπόλοιπη γκάμα τωνσυσκευών με Android. Κάπως έτσι μάλιστα δείχνει και η Microsoft να κινείται και στο χώρο των tablets, όπου πρόσφατα ανακοίνωσε το Surface, που προφανώς δεν θα είναι η μοναδική τέτοια συσκευή, καθώς θα ακολουθήσουν οι προτάσεις των κατασκευαστών που συνεργάζονται με την αμερικάνικη εταιρεία.

Ειδικότερα για το Surface, o κ. Ballmer στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι η τιμολογιακή πολιτική θα είναι ανταγωνιστική του iPad, καθώς τοποθέτησε την τιμή της γκάμας των συγκεκριμένων προϊόντων (ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους) από τα 300 έως τα 700-800 δολάρια.

TABLETS,ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home