Στραβοπάτημα για το Path

Στραβοπάτημα για το Path

Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται για τον τρόπο λειτουργίας του Path μετά την αποκάλυψη ότι η υπηρεσία παίρνει όλες τις επαφές ενός χρήστη από το iPhone του και τις αποθηκεύει στους servers της.

Την αποκάλυψη έκανε ο Arun Thampi που δημοσίευσε στο διαδίκτυο τα αποτελέσματα της έρευνάς του. Όπως γράφει, εντελώς συμπτωματικά και καθώς κοιτούσε τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής του Path στο iPhone του "διαπίστωσα ένα αίτημα POST στο https://api.path.com/3/contacs/add".

"Διαπίστωσα πως όλος ο κατάλογος επαφών (περιλαμβανομένων των ονοματεπωνύμων, email και τηλεφωνικών αριθμών) αποστέλλονταν στο  Path. Τώρα, δεν θυμάμαι να έδωσα μια τέτοια έγκριση στο Path να αποκτήσει πρόσβαση στον κατάλογο και να στέλνει το περιεχόμενο στους servers του.." αναφέρει ο Thampi.

Η εταιρεία, δια του συνιδρυτή της και διευθύνοντος συμβούλου Dave Morin, απάντησε και χωρίς πολλές περιστροφές παραδέχθηκε πως όντως η εφαρμογή του Path όντως αποθηκεύει τις ανωτέρω πληροφορίες. "Ανεβάζουμε [στους servers μας] τον κατάλογο διευθύνσεων προκειμένου ο χρήστης να συνδέεται με τους φίλους και την οικογένειά του στο Path γρήγορα, όπως επίσης να τον ενημερώνουμε πότε αυτοί εγγράφονται στο Path. Τίποτε άλλο..."

Ο Morin προσθέτει πως η εφαρμογή του Path για το Android διαθέτει λειτουργία με την οποία ο χρήστης μπορεί προαιρετικά (και αν το επιθυμεί φυσικά) να ενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία και πως η εφαρμογή για το  iOS θα έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά στην επόμενη έκδοση (την 2.0.6) για την οποία εκκρεμεί η έγκριση από την Apple.

Το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό, καθώς όπως φαίνεται με μια πρώτη ματιά η Apple απαγορεύει  στις εφαρμογές για iPhone και iPad να στέλνουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη. Ομως για άγνωστο λόγο η Apple επέτρεψε τη δημοσίευση του προγράμματος του Path στο App Store της. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα στην αξιοπιστία του Path, το οποίο είχε αρχίσει να κερδίζει διαρκώς έδαφος τον τελευταίο καιρό μετά το επαναλανσάρισμα της εφαρμογής του. Υπολογίζεται πως 2 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποιούν σήμερα το Path.

SOCIAL MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home