Το twitter λογοκρίνει

Το twitter λογοκρίνει

Στις πιέσεις ορισμένων κυβερνήσεων φαίνεται πως υποκύπτει (και) το Twitter. Το δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες πως στο εξής θα έχει το δικαίωμα να εμποδίζει την προβολή ενός tweet σε μία (ή και περισσότερες), φυσικά, χώρες. Μέχρι τώρα, όταν γινόταν διαγραφή ενός tweet, αυτό γινόταν για όλες τις χώρες.

Η ανακοίνωση του Twitter έχει προκαλέσει αίσθηση, δεδομένου ότι πριν από ένα χρόνο το post στο επίσημο blog της εταιρείας είχε τίτλο “Tweets must flow” (τα tweets πρέπει να ρέουν), ενώ το χθεσινοβραδινό είχε τίτλο “Tweets still must flow” (τα tweets πρέπει να συνεχίζουν να ρέουν). Ουσιαστικά, το Twitter υποστηρίζει πως πρέπει να προσαρμοστεί επειδή επεκτείνεται σταδιακά “σε χώρες που έχουν διαφορετική άποψη από εμάς αναφορικά με την ελευθερία της έκφρασης”. Μία φράση πολύ έξυπνα δομημένη για να δικαιολογήσει ότι η υπηρεσία υπέκυψε στην πίεση που δέχθηκε προκειμένου να είναι εφικτή η λειτουργία της σε ορισμένες χώρες, όπου τα πάντα ελέγχονται και ιδίως το Internet.

Βέβαια, το Twitter αύξησε τη δημοτικότητα του πριν περίπου ένα χρόνο όταν είχε καταλυτικό ρόλο στην οργάνωση των κινημάτων σε Τυνησία και Αίγυπτο.

Όσον αφορά το πρακτικό μέρος της νέας αλλαγής, όπως αναφέρεται και στο blog, ο χρήστης θα ενημερώνεται για το αν ένα tweet του δεν θα εμφανιστεί σε followers που βρίσκονται σε κάποια χώρα, η οποία, επίσης, θα αναφέρεται. Το ενδιαφέρον είναι να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση...

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home