Αλλαγή ηγεσίας στην ΗΡ

Η Μεγκ Γουίτμαν αντικαθιστά τον Λίο Αποτέκερ που δεν συμπλήρωσε χρόνο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου

Αλλαγή ηγεσίας στην ΗΡ

Τη δεύτερη αλλαγή διευθύνοντος συμβούλου μέσα σε ένα χρόνο ανακοίνωσε η ΗΡ, καθώς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της μεγαλύτερης εταιρείας πληροφορικής παγκοσμίως αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον Λίο Αποτέκερ με την Μεγκ Γουίτμαν. Η τελευταία είναι η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του eBay και η αλλαγή συζητιόταν από τις αρχές της εβδομάδας.

Ο κ. Αποτέκερ, πρώην στέλεχος της γερμανικής SAP, είχε δεχθεί πολλά πυρά για τον τρόπο που χειρίστηκε τις τελευταίες αλλαγές στρατηγικής της ΗΡ, όπως είναι η πρόθεση για “αυτονόμηση” του τομέα προσωπικών υπολογιστών, η εξαγορά της Autonomy και η “έξοδος” από τις φορητές συσκευές καθώς το webOS δεν απέδωσε. Το ενδιαφέρον είναι πως η κ. Γουίτμαν στην πρώτη επικοινωνία της με τους δημοσιογράφους και τους αναλυτές δήλωσε πως αυτές οι κινήσεις δεν πρόκειται να παγώσουν.

Πάντως, είναι ενδιαφέρον ότι στο στόχαστρο δημοσιογράφων και αναλυτών έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες και το διοικητικό συμβούλιο της ΗΡ, καθώς η κυρίαρχη άποψη είναι πως τα μέλη του δ.σ. δεν έκαναν σωστές επιλογές και ουσιαστικά δεν ήταν σε θέση να κατανοήσουν τα δεδομένα που δημιουργούνται στην παγκόσμια αγορά.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home