Στα ίσα Twitter και Moody’s

Το Τwitter μεγαλώνει από όλες τις απόψεις: σε αξία, σε χρήση, σε εφαρμογές

Deasy @ 03.08.2011
Στα ίσα Twitter και Moody’s

Συνέχεια στην εντυπωσιακή διόγκωση του Twitter αποτελεί η νέα επένδυση 400 εκατομμυρίων δολαρίων από την DST Global, η οποία ανεβάζει τη συνολική αξία του social network στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η τεράστια αποτίμηση του Twitter το φέρνει πλέον σχεδόν στην ίδια θέση με το (γνωστό στους Έλληνες το τελευταίο διάστημα) οίκο αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος είχε έσοδα 1,2 δισ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2011 και λίγο πιο κάτω από την Marks and Spencer.

Παράλληλα με την επιβεβαίωση της επένδυσης από την DST Global, η Twitter σε ανακοίνωσή της στο επίσημο blog της ανέφερε ότι η χρήση του δημοφιλούς social network έχει τριπλασιαστεί μέσα στον τελευταίο χρόνο, καθώς ο ρυθμός των tweets ανά ημέρα έχει ανέλθει στα 200 εκατομμύρια από τα 65 που ήταν πέρυσι. Αντίστοιχα, οι συνδεδεμένες με το Twitter εφαρμογές έχουν αγγίξει το 1 εκατομμύριο (από 150.000) που ήταν το καλοκαίρι του 2010, ενώ το προσωπικό του έχει αυξηθεί στα 600 άτομα από τα 250.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση των 400 εκατομμυρίων είναι μέρος του κεφαλαίου των 800 εκατομμυρίων που θέλει να συγκεντρώσει η Twitter πριν οι μετοχές της εταιρείας βγουν στο αμερικάνικο χρηματιστήριο, ενώ η DST Global είναι μια επενδυτική εταιρεία που ανήκει στο ρώσο δισεκατομμυριούχο, Yuri Milner, ο οποίος έχει επενδύσει και στο Facebook, τη Zynga και τη Groupon. Όλες οι παραπάνω εταιρείες, όπως και το Twitter φέρονται να είναι καθοδόν για το χρηματιστήριο…
 

SOCIAL MEDIA,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,DST GLOBAL,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home