iPhone και Android στους Αμερικανούς στρατιώτες

iPhone και Android στους Αμερικανούς στρατιώτες

Ένα smartphone είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνει στο προσεχές μέλλον ο στάνταρντ εξοπλισμός των Αμερικανών στρατιωτών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσουν iPhone ή Android συσκευές σους Αμερικανούς στρατιώτες προκειμένου να βελτιώσουν την ...παραγωγικότητα τους στο πεδίο της μάχης.

Η πρόταση του Army Capabilities Integration Center είναι οι στρατιώτες να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενός iPhone ή ενός Android, μαζί με τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα apps store με ειδικά διαμορφωμένες εφαρμογές. Για παράδειγμα, μία τέτοια ειδική εφαρμογή θα επιτρέπει σε έναν στρατιώτη να τραβά μία φωτογραφία, να κάνει επισημάνσεις πάνω σε αυτήν με κύκλους και βέλη και να τη στέλνει είτε πίσω στη βάση είτε στους υπόλοιπους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Τέτοιου είδους εφαρμογές υπάρχουν μεν ήδη διαθέσιμες, αλλά οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θεωρούν ότι πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα της ασφάλειας. Σημειωτέον πάντως πως οι συσκευές που θα δοθούν στους στρατιώτες δεν θα έχουν διαφορές στο σχεδιασμό ή τα υλικά από εκείνες που πωλούνται στα καταστήματα. Ενδεχομένως, απλώς να χρησιμοποιηθούν ειδικές θήκες προκειμένου τα στρατιωτικά smartphones να ανταποκρίνονται στις ειδικές συνθήκες ενός πεδίου μάχης.

ANDROID,IPHONE,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home