Όλο και πιο δημοφιλείς οι αγορές μέσω φορητών συσκευών

Όλο και πιο δημοφιλείς οι αγορές μέσω φορητών συσκευών

Μάθαμε να αγοράζουμε μέσω των προσωπικών υπολογιστών μας, φαίνεται πως ήρθε και η ώρα των αγορών μέσω κινητών τηλεφώνων ή tablet συσκευών. Τουλάχιστον, αυτό πιστεύουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως, όπως αναφέρει η εταιρεία ερευνών, Coremetrics, το 5% των online πωλήσεων τον Νοέμβριο έγινε μέσα από κινητά τηλέφωνα και tablets, η PayPal αναφέρει αύξηση 300% των πωλήσεων όπου χρησιμοποιούνται φορητές συσκευές και η eBay βλέπει ότι η αγορά αναπτύσσεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς ώστε προχωρά σε εξαγορά εταιρειών που ειδικεύονται σε apps για πωλήσεις.

Σύμφωνα με τους New York Times, μέχρι τώρα, τα smartphones χρησιμοποιούνταν κυρίως για τον εντοπισμό των πλησιέστερων καταστημάτων, ενημέρωση για τιμές σε ανταγωνιστικές αλυσίδες και την αναζήτηση της διαθεσιμότητας προϊόντων. Πλέον, όμως, αρκετοί καταναλωτές προχωράνε ένα βήμα παραπέρα και προχωρούν και στην αγορά ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας. Τα tablets -λόγω και της μεγαλύτερης οθόνης- φαίνεται να συνεισφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για πωλήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων. Η αίσθηση, όμως, που υπάρχει είναι πως σταδιακά θα αρχίσουμε να βλέπουμε και εδώ αυτή την τάση, ιδίως για προϊόντα ή υπηρεσίες όπως είναι τα εισιτήρια για θεάματα (π.χ. κινηματογράφος) ή για αγορές της τελευταίας στιγμής, όπως, φυσικά, και για κρατήσεις. Μένει να δούμε πότε θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους και οι σχετικές εφαρμογές από διάφορες αλυσίδες.

E-COMMERCE,ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,TABLETS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home