iPad Pro με οθόνη 12,9 ιντσών

Το Δεκέμβριο στην Ελλάδα.

Deasy @ 09.09.2015
iPad Pro με οθόνη 12,9 ιντσών

Από τη στιγμή που η Apple ανακοίνωσε πέρυσι το iPhone Plus με τη μεγάλη οθόνη ήταν αναπόφεκτο ότι αν ήθελε να φρεσκάρει το iPad μόνο προς τα πάνω (σε ίντσες) θα πήγαινε. Η αναμενόμενη εξέλιξη έγινε σήμερα, καθώς η αμερικάνικη εταιρεία παρουσίασε το νέο iPad Pro με οθόνη 12,9 ιντσών.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, η νέα συσκευή έχει την πιο προηγμένη οθόνη που έχουν κατασκευάσει ποτέ η οποία χωράει 5,6 εκατομμύρια pixels. Το iPad Pro τροφοδοτείται από το νέο ισχυρότερο 64μπιτο επεξεργαστή Α9Χ, προσφέρει 10 ώρες αυτονομία συνεχούς λειτουργίας και ενσωματώνει ένα σύστημα 4 ηχείων, προσφέροντας ακόμα καλύτερη ποιότητα ήχου.

Πάμε πίσω στο χρόνο τώρα. Στην πρώτη ανακοίνωση του iPhone το μακρινό πλέον 2007 ο Steve Jobs ανάμεσα σε άλλα τόνιζε ότι το iPhone (όπως και το iPad αργότερα) δεν χρειαζόταν κάποια γραφίδα για να το χειριστεί ο χρήστης (θυμηθείτε τα τότε Windows κινητά). Ο χειρισμός γινόταν αποκλειστικά με το δάκτυλό του, το ακριβέστερο σύμφωνα με εκείνον μέσο για αυτό το σκοπό. Όμως οι καιροί αλλάζουν και το νέο iPad Pro φέρνει μαζί του το Apple Pencil, μία γραφίδα μέσω της οποίας ο κάτοχός του μπορεί να χειριστεί την πολύ μεγαλύτερη πλέον συσκευή. Το iPad Pro συνοδεύεται επίσης με ένα έξυπνο πληκτρολόγιο, με το οποίο μπορεί να συνδεθεί είτε ασύρματα, είτε να εφαρμόσει στη μία πλευρά της συσκευής και να λειτουργεί απρόσκοπτα, χωρίς την ενεργοποίηση του Bluetooth.

Άλλη μια έκπληξη; Η παρουσία ανθρώπου της Microsoft στην εκδήλωση, ο οποίος έδωσε στο κοινό μια ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εφαρμογές στη συσκευή της άλλοτε «μισιτής» ανταγωνίστριας εταιρείας. Το παρόν στην παρουσίαση του iPad Pro έδωσαν και εκπρόσωποι άλλων εταιρείων δείχνοντας demo για το πώς λειτουργούν οι δικές τους εφαρμογές.

Η νέα συσκευή της Apple θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα (ασημί, ανθρακί και χρυσό), η τιμή της ξεκινάει από τα 799 δολάρια (32GB) και φθάνει έως τα 1.079 για την έκδοση των 128GB με υποστήριξη 4G δικτύων, ενώ το κόστος για την απόκτηση του Apple Pencil φθάνει τα 99 δολάρια. Η κυκλοφορία και των δύο συσκευών θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο ότι θα το δούμε στη χώρα μας τον Δεκέμβριο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Apple ανακοίνωσε και το νέο iPad Mini αφιερώνοντας μόλις 30 δευτερόλεπτα.Το iPad Mini 4 αποτελεί ουσιαστικά μια εκδοχή του iPad Air στις 7,9 ίντσες και η τιμή του θα ξεκινάει από τα 399 δολάρια για την έκδοση των 16GB.

 

IPAD,IPAD PRO,TABLETS,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home