Κάνε υπερπαραγωγή το βιογραφικό σου

Deasy @ 16.03.2012
Κάνε υπερπαραγωγή το βιογραφικό σου

Με το ποσοστό της ανεργίας στο 21% και την ανεργία στις νεώτερες ηλικίες να ξεπερνάει το 50% το να βρεις δουλειά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Ωστόσο, αν θέλεις να δώσεις στο βιογραφικό σου την αίσθηση μιας... υπερπαραγωγής (και γιατί να μην το θέλεις άλλωστε;) σου έχουμε δύο υπηρεσίες που εύκολα και γρήγορα θα σε βοηθήσουν να εικονογραφήσεις την επαγγελματική σου πορεία, την εκπαίδευση και τα χόμπι σου, όλα όσα δηλαδή περιλαμβάνονται σε ένα βιογραφικό σημείωμα.

Το πρώτο είναι το Visualize.me:

 Ιδανικά θα πρέπει να έχεις ήδη δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο Linkedin (που γενικά καλό είναι να τον έχεις, ξεκίνα από εδώ), αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να επιτρέψεις στο Visualize.me να δημιουργήσει το γράφημα του βιογραφικού σου με τα στοιχεία που έχεις εισάγει στο Linkedin. Μπορείς να επιλέξεις το πρότυπο (το template δηλαδή) στο οποίο θα βασιστεί το βιογραφικό σου  και ακολούθως να το προσαρμόσεις στα γούστα σου. Εύκολο και γρήγορο και αν έχεις απορίες θα βρεις πολλά παραδείγματα από τα οποία μπορείς να πάρεις ιδέεες.

Το δεύτερο είναι το Resumup.com, το οποίο εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα:

Η βασική του διαφορά σε σχέση με το Visualize.me είναι πως εκτός του Linkedin συνδυάζεται και με το Facebook. Κατά τα λοιπά, πάλι επιλέγεις πρότυπο, ρυθμίζεις τις λεπτομέρειες, κάνεις τυχόν διορθώσεις και μέσα σε λίγα λεπτά έχεις στα χέρια σου (για την ακρίβεια, στην οθόνη σου) μια γραφιστική αναπαράσταση της καριέρας σου. 

Ποιο από τα δύο να προτιμήσεις; Με δεδομένο πως είναι δωρεάν υπηρεσίες θα σου λέγαμε να δοκιμάσεις και το Visualize.me και το Resumup.com και να δεις ποιο σου ταιριάζει περισσότερο. Μάλλον το δεύτερο είναι ίσως πιο εντυπωσιακό όσον αφορά στο παραγόμενο αποτέλεσμα αλλά δεν θέλουμε να σε προκαταβάλουμε. Δοκίμασε και, αν θέλεις πες μας στα σχόλια πιο προτιμάς.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home