Οταν βρέχει γκολ

Deasy @ 22.11.2013
Οταν βρέχει γκολ

Περιττή η εισαγωγή για τη στρογγυλή θεά και τα λοιπά, κατευθείαν στο θέμα μας με τη βοήθεια του sidebar.gr.

To βράδυ της Τρίτης δεν έβρεξε μεν γκολ στον δεύτερο αγώνα της Εθνικής με την ομάδα της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, αλλά από tweets καλά πήγε.

Επειδή όμως ως Ελληνες είναι των αδυνάτων αδύνατο να συνεννοηθούμε και να βγάλουμε ένα κοινής αποδοχής hashtag, ο σχολιασμός του επαναληπτικού αγώνα που με το 1-1 έστειλε την εθνική ομάδα στη Βραζιλία, συνοδεύτηκε από διάφορες εκδοχές.

Το #ethniki συγκέντρωσε με το ζόρι 1.000 αναφορές το βράδυ του αγώνα, το #ethnikiellados δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις 200, το #ethnikielladas που είχε 2.500 αναφορές το βράδυ του πρώτου αγώνα (της περασμένης Παρασκευής) την Τρίτη εξαφανίστηκε. Το #goGreece τα πήγε σαφώς καλύτερα στον αγώνα της ρεβάνς με κοντά 5.000 αναφορές, αλλά όλα αυτά δεν πιάνουν μία μπροστά στον αγαπημένο της εξέδρας, τον φονιά των διχτυών, τον άνθρωπο με το παπάκι-θρύλος, τον Κώστα Μήτρογλου. Με 5.200 αναφορές το βράδυ της Τρίτης και άλλες 3.500 την επόμενη ημέρα μπορούμε να πούμε με απόλυτη ασφάλεια πως ήταν ο MVP (και) για την ελληνόφωνη πλευρά των κοινωνικών δικτύων και, γενικότερα, του ελληνικού Internet. Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, για τον Γ. Καραγκούνη το βράδυ της Τρίτης το sidebar μάς δίνει 2.000 αναφορές. 

Ομως στα ελληνικά social media αυτά έρχονται και παρέρχονται όταν ο καιρός κάνει τα δικά του. Οταν λέμε καιρός εννοούμε το μετεωρολογικό δελτίο, αντιλαμβάνεσαι. Εβρεξε την Τετάρτη, πάρε 2.500 αναφορές να σου βρίσκονται για τη λέξη "βροχή", άλλες 1.100 για το "βρέχει" και μια σταθερή ροή από 1.000-1.500 αναφορές για κάθε ημέρα της τελευταίας εβδομάδας για την "πλημμύρα" και τα παράγωγά της. Φυσικά δεν είναι όλες οι αναφορές σχετικές με τον καιρό, πολλές φορές μπορεί να "βρέχει κοτσάνες" για να το θέσουμε κάπως πιο λογοκριμένα ή μας πλημμυρίζουν συναισθήματα, ειδικά κατά τις μεγάλες ώρες της ημέρας που είναι και κατά κανόνα οι πιο αγαπησιάρικες στο twitter ή το Facebook. 

Πριν κλείσουμε, όχι, δεν έχουμε ξεχάσει το #aggeliesergasias, δεν θα μπορούσαμε άλλωστε. Επιστρέφουμε με αυτό την άλλη εβδομάδα για να κλείσουμε αυτό τον Νοέμβριο. Μια ομπρέλα κάποιος...

 

Photo credit: Flickr / Mr. T in DC

SOCIAL MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home