Ζουζούνια γάλακτος

Ζουζούνια γάλακτος
Πηγή φωτογραφίας: http://www.flickr.com/photos/elements/

Περιδιαβαίνοντας τις προάλλες στα δίκτυα σκοντάφτω (σχεδόν στην κυριολεξία) σε ένα tweet με ένα link για την προσοχή που θα πρέπει να δίνουμε ως υπεύθυνοι καταναλωτές στον αριθμό που βρίσκεται στο κάτω μέρος των συσκευασιών του γάλακτος. Υποτίθεται πως ο αριθμός δείχνει πόσες φορές έχει επαναπαστεριωθεί το γάλα.

Βρε τι μου θύμιζε, βρε τι μου θύμιζε, δυσκολεύτηκε λίγο το μυαλό αλλά πήγε εκεί στο όχι και τόσο μακρινό 2007 όταν ένα email με παρόμοιο περιεχόμενο έκανε τις βόλτες του προειδοποιώντας τους ανησυχούντες καταναλωτές.

Η αλήθεια είναι πως από τότε μέχρι σήμερα έχω βρεθεί εκατοντάδες φορές σε σουπερμάρκετ, ακόμα και την αποφάδρα μέρα (για σουπερμάρκετ) Σάββατο. Ποτέ δεν είδα άνθρωπο να γυρίζει το κουτί ή το μπουκάλι με το γάλα ανάποδα και να τ'αφήνει θορυβημένος πίσω στο ψυγείο. Ούτε είδα άνθρωπο να φωνάζει χαρούμενος “είναι το μηδέν! είναι το μηδέν!” και να γεμίζει το καρότσι με αγνό, φρέσκο, ποτέ επαναπαστεριωμένο γάλα.

 Μάλλον δεν έδιναν σημασία στο email τους... Μπορεί και να μην είχαν...

Ενας... ανακατωσούρας το είχε ψάξει το θέμα τότε και είχε πάρει και απαντήσεις από γαλακτοβιομηχανίες. Στη θεωρία το “ζουζούνι” που σκορπούσε την ανησυχία είχε εξολοθρευτεί. Αλλά στην εποχή που το “διαδώστε το” έχει γίνει ενοχλητική τσιχλόφουσκα πάντα υπάρχει ελπίδα ανάστασης.

 

Θα ήταν ενδιαφέρον αν υπήρχε τεχνικά τρόπος να κόψεις την online σαχλαμάρα αυτού του είδους - τα εμφιαλωμένα γατιά, τα επαναπαστεριωμένα γάλατα ή τους κακούργους που κλέβουν νεφρά από ανυποψίαστους περαστικούς στη μέση του δρόμου (δεν έχω δει κάτι σαν το τελευταίο, αλλά δίνω ιδέες).

 

Ισως θα ήταν διαφωτιστική μια βόλτα από το Quora. Αλλά η αναδημοσίευση είναι πάντα πιο εύκολη...

INTERNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home