Γερμανία: έρχεται υποχρέωση εκπτώσεων για τους παρόχους Internet που προσφέρουν χαμηλές ταχύτητες

Γερμανία: έρχεται υποχρέωση εκπτώσεων για τους παρόχους Internet που προσφέρουν χαμηλές ταχύτητες

Η έντονη διαφορά μεταξύ ονομαστικών και πραγματικών ταχυτήτων που παρατηρείται στη γερμανική αγορά κινητοποίησε τις επίσημες αρχές της Γερμανίας, που φέρνουν προς ψήφισμα ένα νέο κανονισμό, ο οποίος θα υποχρεώνει τους παρόχους Internet να κάνουν εκπτώσεις στους καταναλωτές στην περίπτωση που το δίκτυό τους προσφέρει αρκετά χαμηλότερες ταχύτητες από εκείνες που προσφέρει η υπηρεσία στην οποία είναι συνδρομητές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου κανονισμού, θα ισχύει περίοδος δοκιμής της υπηρεσίας, στη διάρκεια της οποίας οι καταναλωτές θα χρησιμοποιούν την επίσημη εφαρμογή μέτρησης ταχυτήτων της γερμανικής αρχής German Federal Network Agency, για να ελέγχουν τις πραγματικές ταχύτητες Internet που λαμβάνουν. Ο έλεγχος περιλαμβάνει 20 συνολικά tests στη διάρκεια δύο ημερών και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, προκειμένου να επαληθεύονται οι πραγματικές ταχύτητες και βέβαια να διασφαλίζεται ότι οι πιθανές αποκλίσεις δεν είναι αποτέλεσμα ενός στιγμιαίου προβλήματος του δικτύου.

Εφόσον επαληθεύεται ότι ο χρήστης λαμβάνει πραγματική ταχύτητα Internet χαμηλότερη (κάτω του 90%) έναντι της ονομαστικής, θα δικαιούται έκπτωση στο πρόγραμμα, ανάλογη με την απόκλιση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές προστασίας των καταναλωτών, οι αποκλίσεις από τις συμβατικές συμφωνίες επηρεάζουν πάνω από το 50% των online χρηστών στη χώρα. Οπότε ο νέος κανονισμός έρχεται να αποκαταστήσει την «αδικία» που υφίστανται οι καταναλωτές ή να δημιουργήσει μια πίεση προς τους παρόχους να ανταποκριθούν στις υποσχέσεις τους. Ένα από τα δύο να λειτουργήσει είναι καλό για τον τελικό καταναλωτή.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ,INTERNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home