Samsung Galaxy Tab

Techinsider @ 03.11.2010

Το Samsung Galaxy Tab μπορείς να το σνομπάρεις όσο θέλεις μέχρι να το πιάσεις στα χέρια σου. Μετά το ερωτεύεσαι. Νομίζω ότι είναι ο ορισμός του gadget. “Άχρηστα gadget που λατρεύουμε να έχουμε”. Αυτός είναι ο ορισμός των gadget. Βέβαια με το “άχρηστο” θα διαφωνήσουν πολλοί. Κι έχουν δίκιο. Δεν είναι άχρηστο, ειδικά σε αυτούς που ξέρουν γιατί το αγόρασαν. Το ότι “το λατρεύουμε” όμως δεν χωράει καμιά αμφιβολία.

 

Τι είναι το Galaxy Tab;

To Galaxy Tab δεν είναι κινητό, δεν είναι netbook, δεν είναι laptop, είναι ένα tablet PC σαν το iPad της Apple. Με τη διαφορά ότι αυτό είναι πιο μικρό και ότι κυκλοφορεί ήδη στη χώρα μας από τη Vodafone. Τρέχει με λειτουργικό σύστημα Android 2.2, δηλαδή την τελευταία έκδοση του Android που του πάει γάντι άσχετα από τις δηλώσεις της Google ότι το Android δεν είναι παραμετροποιημένο για tablet PC, αυτό δεν είναι ακριβώς tablet, είναι σαν μεγάλο τηλέφωνο και μικρό laptop. Για την ακρίβεια είναι μια κατηγορία από μόνο του (αυτή την ατάκα την έχω ξαναπεί εδώ).

 

Το όνειρο έχει μέγεθος 7 ιντσών

Το Tab διαθέτει μια οθόνη LCD 7 ιντσών, δηλαδή περίπου διπλάσια από την οθόνη των περισσότερων smartphones. Η οθόνη, με ανάλυση 1024x600, είναι αρκετά λαμπερή και αποδίδει ικανοποιητικά τα χρώματα αλλά δεν είναι AMOLED (η τεχνολογία που έχει το κινητό τηλέφωνο Samsung Galaxy S, μια από τις καλύτερες οθόνες σε κινητό). Δυστυχώς η Samsung δεν ενσωμάτωσε τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ίσως λόγω κόστους, ίσως γιατί θέλει την ενσωματώσει στην επόμενη έκδοση του Tab. Δεν μας πειράζει και πολύ όμως εκτός κι αν καθόμαστε στον ήλιο όπου όλες οι LCD έχουν ένα θέμα. Όμως για μέσα στο σπίτι και για συννεφιά η οθόνη είναι ιδανική.

 

Να πετάξω το κινητό μου; Το Laptop μου;

Η συσκευή είναι αρκετά μεγάλη (190x120x12mm) για να αντικαταστήσεις με αυτή το συμβατικό σου τηλέφωνο και αρκετά μικρή για να πετάξεις το laptop σου. Έχει όμως το ιδανικό μέγεθος για να σερφάρεις στο ίντερνετ, να παίζεις απλά και εύκολα παιχνίδια, να χαζεύεις τους χάρτες, να διαβάζεις βιβλία και ειδήσεις, να γράφεις email και να κάνεις videochat. Είτε είσαι στον καναπέ του σπιτιού σου, στο κρεββάτι της ερωμένης σου, στο δρόμο ή το γραφείο σου.  

 

Android 2.2 – η τελευταία έκδοση

Το Android 2.2, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Εκτός από τις τρύπες ασφαλείας και τα bugs που έχουν διορθωθεί, οι συσκευές με 2.2 είναι πιο γρήγορες και φυσικά υποστηρίζουν flash. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να πλοηγείσαι όπως και στον υπολογιστή σου και να βλέπεις τα πάντα, βίντεο, ενοχλητικές διαφημίσεις, εφαρμογές και χαζοπαίχνιδα flash που θα σε κάνουν να κολλήσεις με το Tab αφού δεν χρειάζεται πλέον να ανοίξεις το laptop σου ή να ξεστραβώνεσαι από το κινητό σου.

Το Android επιτρέπει multitasking χαρακτηριστικό που απογειώνει τη χρηστικότητα. Άνοιξε τον browser, το chat, τις φωτογραφίες, τους χάρτες κι όλα αυτά μαζί, το Tab δεν μασάει. Μάλιστα έχει μια έξυπνη εφαρμογή διαχείρισης όλων των προγραμμάτων που είναι ανοιχτά και μπορείς να τα κλείνεις για να μην σου τρώνε τη μνήμη (και τα νεύρα) ενώ η εναλλαγή μεταξύ των προγραμμάτων γίνεται πολύ εύκολα με 2 κλικ. Το multitasking είναι στα καλύτερά του!

 

Γράψε μου ένα ποίημα

Παρά το περιορισμένο μέγεθος, το Tab διαθέτει ένα άνετο πληκτρολόγιο με μεγάλα πλήκτρα και εύκολη εναλλαγή στις γλώσσες και το αριθμητικό πληκτρολόγιο για να γράφετε γρήγορα. Φυσικά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα φυσικό πληκτρολόγιο αλλά είναι πολύ πιο βολικό από το πληκτρολόγιο του κινητού. Δεν θα γράψετε βιβλίο αλλά θα απαντήσετε με ευκολία σε email, σε SMS, θα σχολιάσετε ένα blog και θα γράψετε ένα προχωρημένο ποίημα όπως αυτά του Τηλέμαχου Χυτήρη.

Η συσκευή διαθέτει 2 κάμερες, μία μπρος και μία πίσω για να κάνει το video chat απολαυστικό. Η οπίσθια κάμερα 3.0MP με LED flash είναι απλά ανεκτή όμως αυτό δεν μας πειράζει, άλλωστε σε ένα ταξίδι δεν αισθάνεσαι και τόσο άνετα να φωτογραφίζεις με ένα tablet 7 ιντσών όταν υπάρχουν μικροσκοπικά κινητά και μηχανές με φακούς 12MP. Αλλά τουλάχιστον, σε αντίθεση με το iPad, το Tab έχει φωτογραφική μηχανή που βγάζει και βίντεο με διάσταση 720x480.

 

Πόσο να αντέξει η έρμη η μπαταρία

Η Samsung γράφει ότι η μπαταρία του Tab μπορεί να αντέξει μέχρι και 7 ώρες συνεχόμενα με προβολή βίντεο. Αν και είναι λίγο αισιόδοξο αυτό το σενάριο (γιατί και η θερμοκρασία της συσκευής αυξάνεται όταν βλέπεις βίντεο) ωστόσο η μπαταρία είναι ικανοποιητική όμως περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Στην αρχή θα τον χρειαστείτε το φορτιστή γιατί είναι τόσο ελκυστικό το Tab που δεν θα το αφήνετε από τα χέρια.

Το Tab δεν θα ήταν αυτό που είναι αν δεν υπήρχε το Android Market, το διαδικτυακό κατάστημα της Google για φορητές συσκευές που θα σας εξοπλίσει με δεκάδες χρήσιμες και άχρηστες δωρεάν εφαρμογές αλλά και παιχνίδια. Και ναι το Angry Birds είναι πολύ καλύτερο όταν το παίζεις σε μια οθόνη αφής 7 ιντσών απ'ότι στο κινητό.

 

Τελικά ως τι θα το χρησιμοποιήσω;

Το Galaxy Tab μπορεί να πάρει SIM κάρτα για σύνδεση σε δίκτυο 3G και να λειτουργήσει και ως τηλέφωνο. Με βάρος όμως 385gr, είναι σχεδόν 3 φορές πιο βαρύ από ένα smartphone κι αυτό δεν ξέρω αν θα σας βολέψει στην καθημερινότητά σας. Σκεφτείτε ότι το κινητό το έχουμε παντού, στη θάλασσα, το αυτοκίνητο, την τουαλέτα, πως να πας με το Tab για πιπί και να μιλάς ταυτόχρονα; Υπάρχει θέμα. Η ιδανική χρήση για το Galaxy Tab είναι αυτή που θα ανακαλύψετε εσείς. Εδώ μιλάμε για μια πολυσυσκευή που κάνει τα πάντα, έχει wow factor 100% και όταν την πιάσετε στα χέρια σας θα κολλήσετε τόσο που μάλλον θα μείνετε αχώριστοι για μια ζωή (τι συγκινητικό).

 

Κέρδισε την καρδιά του techinsider

- Σχεδιασμός, ποιότητα κατασκευής

- Android 2.2 με flash

- Συνδεσιμότητα

- Ποικιλία εφαρμογών (android market)

- Παραμετροποίηση αρχικής οθόνης

 

Ράγισε την καρδιά του techinsider

- Φωτογραφική μηχανή

- Ευαισθησία επιταχυνσιόμετρου

- Απαιτεί ειδικό φορτιστή Samsung

 

Αν το Samsung Galaxy Tab ήταν γυναίκα: Μέχρι τώρα νόμιζες ότι τα ξέρεις όλα. Μέχρι που ήρθε εκείνη. Γκρέμισε όλο το παρελθόν σου και σου έμαθε τον κόσμο από την αρχή. Μαγεύτηκες γιατί ανακάλυψες ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα απ'όσα ήξερες. Είναι όμως αυτό μια πραγματικότητα; Ή μήπως μια μέρα ξυπνήσεις τρομαγμένος ότι ζεις σε άλλο κόσμο; Σίγουρα θα τρομάξεις περισσότερο αν διαπιστώσεις ότι εκείνη έφυγε και την έχασες για πάντα.

GALAXY TAB,GADGETS,TABLETS,ANDROID,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home