Ξενοδοχείο στο Διάστημα το 2027;

Ξενοδοχείο στο Διάστημα το 2027;

Δέκα χρόνια πριν η ιδέα της δημιουργίας ενός ξενοδοχείου στο Διάστημα φάνταζε μάλλον εξωπραγματική. Όμως οι εξελίξεις στην εξερεύνηση του διαστήματος τα τελευταία χρόνια είναι καταιγιστικές. Η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να αποκτήσει μια μόνιμη βάση στη Σελήνη την προσεχή τριετία, το όραμα της κατάκτησης του Άρη δεν μοιάζει πλέον τόσο απίθανο και αρκετές ιδιωτικές εταιρείες έχουν δημοσιεύσει τα σχέδιά τους να προσφέρουν ακόμα και τη δυνατότητα τουριστικών διαστημικών πτήσεων στο μέλλον.

Στα σχέδια αυτά ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη από την Orbital Assembly Corporation - OAC, που δημοσίευσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου στο Διάστημα μέχρι το 2027. Το εγχείρημα και το πλάνο της OAC είναι τουλάχιστον φιλόδοξο, καθώς θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικό της έργο, με τα στελέχη της εταιρείας να δηλώνουν ωστόσο ότι είναι εφικτό, καθώς το ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί σε ύψος χαμηλής τροχιάς πάνω από τη Γη. Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχο ύψος αναμένονται να πραγματοποιηθούν και οι πρώτες διαστημικές τουριστικές πτήσεις. Ταυτόχρονα, ο σταθμός Voyager (όπως ονόμασε το ξενοδοχείο η ΟΑC) θα αποτελέσει τον πρώτο διαστημικό σταθμό για εμπορικούς λόγους με τεχνητή βαρύτητα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το ξενοδοχείο θα προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως 280 επισκεπτών και 112 μελών του πληρώματος, θα καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 50.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ θα διαθέτει και εγκαταστάσεις αναψυχής, όπως γήπεδα μπάσκετ κ.λπ. Αναμενόμενα η OAC δεν δημοσίευσε κάποιο ενδεικτικό τιμοκατάλογο για κρατήσεις, όμως οι άνθρωποί της ευελπιστούν ότι κάποια στιγμή το κόστος διαμονής στο σταθμό θα είναι αντίστοιχο με το κόστος μιας κρουαζιέρας.

Πριν τρέξετε να κάνετε κάποια κράτηση θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει μια crowdfunding καμπάνια για τη χρηματοδότηση των σχεδίων της. Η εταιρεία ευελπιστεί να μαζέψει περισσότερα από 22 εκατομμύρια δολάρια, όμως μέχρι σήμερα το ποσό που έχει συγκεντρώσει αγγίζει μόλις το 1 εκατομμύριο. Η καμπάνια λήγει την 1η Απριλίου, οπότε μοιάζει μάλλον απίθανο να καταφέρει το στόχο της.

 

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home