Επένδυση ύψους 1 δισ. της Google στην SpaceX

Deasy @ 20.01.2015
Επένδυση ύψους 1 δισ. της Google στην SpaceX

UPDATE 21/01/2015

Μερικές ώρες αργότερα η επένδυση του 1 δισ. δολαρίων επιβεβαιώθηκε, όμως στην κίνηση αυτή η Google είχε σύμμαχο και το επενδυτικό fund Fidelity, οι οποίοι πλέον κατέχουν περίπου το 10% της SpaceX, καθώς η αποτίμηση της τελευταίας κυμαίνεται πλέον λίγο πάνω από τα 10 δισ. δολάρια.

Νωρίτερα χθες είχε προηγηθεί το παρακάτω δημοσίευμα μας...

 

Δεν πέρασαν παρά μερικές μέρες από τη στιγμή που ο Elon Musk παρουσίασε το νέο φιλόδοξο σχέδιό του να προσφέρει Internet σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη μας μέσω δορυφόρων και ήδη παρουσιάζεται από τον διεθνή Τύπο (εδώ, εδώ και εδώ μπορείς να βρεις τρία ενδεικτικά δημοσιεύματα) το πρώτο μεγάλο όνομα που θέλει να επενδύσει στην ιδέα του επικεφαλή της SpaceX.

Το όνομα αυτό δεν είναι άλλο από την Google, η οποία φέρεται έτοιμη να δώσει 1 δισ. δολάρια για να στηρίξει το συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο άλλωστε είναι πολύ κοντά και στα δικά της σχέδια. Ήδη από το 2013 η Google έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος να προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε αυτές τις περιοχές και κατ’ επέκταση περισσότερους χρήστες των δικών της υπηρεσίων.

Αρχικά δοκίμασε το project loon μέσω του οποίου ήθελε να προσφέρει Internet από αερόστατα, μια κίνηση που βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο. Σε επόμενο στάδιο και μέσα στο 2014, η αμερικάνικη εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά της Titan Aerospace, της εταιρείας που κατασκευάζει αυτόνομα μικρά αεροπλάνα η επιφάνεια των οποίων είναι ντυμένη με φωτοβολταϊκά, εξασφαλίζοντας έτσι υψηλούς χρόνους παραμονής στον αέρα, ενώ λίγο αργότερα προχώρησε και στην εξαγορά εταιρείας που κατασκευάζει μικρούς δορυφόρους. Ενέργειες που από τα δημοσιεύματα έχουν ένα κύριο στόχο, να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για την πρόσβαση στο Internet αυτών των περιοχών.

Από την άλλη πλευρά, το πλάνο της SpaceX, όπως περιγράφηκε από τον Elon Musk, χρησιμοποιεί ως μέσο τους δορυφόρους, έχει πενταετή χρονικό ορίζοντα και συνολικό κόστος 10 δισ. δολαρίων.

Ίσως λοιπόν οι κοινές (σε ένα μεγάλο βαθμό βλέψεις) των δύο εταιρειών τις φέρουν πιο κοντά, αποκομίζοντας επιπλέον οφέλη και οι δύο πλευρές: η Google να φέρει περισσότερους χρήστες στις υπηρεσίες της και η SpaceX να αποκτήσει ένα ισχυρότερο σύμμαχο για τις πιο μακρινές της βλέψεις που θέλουν να στείλουν το Διαδίκτυο στον πλανήτη Άρη.   

SpaceX,ELON MUSK,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home