Η Google αποκτά την Titan Aerospace

Την «έκλεψε» από το Facebook

Deasy @ 14.04.2014
Η Google αποκτά την Titan Aerospace

Σε μια εξαγορά, “κλοπή από το Facebook” προχώρησε η Google, η οποία απέκτησε την Titan Aerospace, μια εταιρεία που κατασκευάζει μη επανδρωμένα μικρά αεροπλάνα. Τα τελευταία, καθώς η εξωτερική τους επιφάνεια καλύπτεται από φωτοσυλλέκτες έχουν την δυνατότητα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, να παραμείνουν για χρονικό διάστημα έως και πέντε συνεχόμενα χρόνια στον αέρα.

Για την απόκτηση της Titan Aerospace είχε ενδιαφερθεί πριν από μερικές εβδομάδες το Facebook, όμως όπως φαίνεται η Google πρόσφερε πιθανότατα περισσότερα χρήματα από τα 60 εκατομμύρια δολάρια του μεγάλου μπλε δικτύου. Έτσι η Titan καταλήγει στην αγκαλιά του γίγαντα της αναζήτησης, ενώ όπως έγινε γνωστό θα διατηρήσει την έδρα της στο Μεξικό και την αυτόνομη λειτουργία των 20 περίπου υπαλλήλων της.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, η Titan Aerospace, χάρη στις ικανότητες των αεροπλάνων της, θα έχει ενεργό ρόλο στο Project Loon της Google, προσφέροντας τη δυνατότητα πρόσβασης στο Internet στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών του πλανήτη. Ταυτόχρονα και σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η ίδια η εταιρεία, που κάνει λόγο ότι τα αεροπλάνα της μπορούν να προσφέρουν αεροφωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, δεν αποκλείεται να εμπλουτίσουν τις υπηρεσίες και το περιεχόμενο εφαρμογών όπως το Google Maps.

H είδηση έγινε γνωστή από την Wall Street Journal και επιβεβαιώθηκε αργότερα από την Google.

 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home