Συνεργασία Kaspersky Lab με INTERPOL και Europol

Deasy @ 03.10.2014
Συνεργασία Kaspersky Lab με INTERPOL και Europol

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε η Kaspersky Lab με δύο διεθνείς διωκτικές αρχές, την INTERPOL και τη Europol, με στόχο την καταπολέμηση του ψηφιακού εγκλήματος. Ειδικότερα, η πρώτη συμφωνία προβλέπει ότι η εταιρεία θα παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες πληροφόρησης και συνεχούς υποστήριξης στο κέντρο Global Complex for Innovation (IGCI) της INTERPOL στη Σιγκαπούρη, ενώ η δεύτερη με την Europol ανοίγει το δρόμο για τη στενότερη συνεργασία μεταξύ της Kaspersky Lab και της Ευρωπαϊκής διωκτικής αρχής.

Η νέα συμφωνία με την INTERPOL ορίζει ότι η εταιρεία θα παρέχει πληροφόρηση σχετικά με τις ψηφιακές απειλές, καθώς και λύσεις hardware και λογισμικού για τη δημιουργία και τη λειτουργία του εργαστηρίου ψηφιακής εγκληματολογίας του IGCI, καθώς και άλλων λειτουργιών του νεοσύστατου κέντρου. Η Kaspersky Lab θα οργανώσει και θα πραγματοποιήσει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους αξιωματικούς της INTERPOL, με στόχο την μεταφορά τεχνογνωσίας γύρω από την ανάλυση κακόβουλου λογισμικού, την ψηφιακή εγκληματολογία και την έρευνα για τις οικονομικές απειλές. Επίσης, ένας από τους κορυφαίους αναλυτές malware της εταιρείας θα τοποθετηθεί προσωρινά στο IGCI στη Σιγκαπούρη.

Και οι δύο συμφωνίες υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια ειδικών τελετών στη Σιγκαπούρη, όπου φιλοξενείται το συνέδριο “INTERPOL-Europol Cybercrime Conference”.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home