Κουνάει μαντίλι η Samsung στα laptops

Deasy @ 24.09.2014
Κουνάει μαντίλι η Samsung στα laptops
Another one bites the dust, που έλεγε και ένας μεγάλος

Πως (ούτε) το 2014 θα είναι μια καλή χρονιά για τους προσωπικούς υπολογιστές δεν χρειάζεται να είσαι και γκράντε ειδικός για να το αντιληφθείς. Οι πωλήσεις βρίσκονται κάτω, η πλειονότητα του κόσμου προτιμά smartphones και, βέβαια, tablets, οπότε o ένας μετά τον άλλο οι μεγάλοι κατασκευαστές το βάζουν κάτω, βλέπουν πως δεν βγαίνει και παίρνουν (με βαριά ή ελαφριά καρδιά, αδιάφορο) τη μεγάλη απόφαση.

H Samsung βάζει τίτλους τέλους στις πωλήσεις φορητών υπολογιστών στην Ευρώπη, έγραψε το PC Advisor και ελλείψει διάψευσης μπορούμε να πούμε με αρκετά μεγάλη δόση βεβαιότητας πως το δημοσίευμα έχει στέρεη βάση. Άλλωστε, στα τέλη του προηγούμενου Δεκεμβρίου, όπως είχαμε γράψει και εδώ, η κορεάτικη εταιρεία είχε κάνει το πρώτο βήμα, σταματώντας τη διάθεση των φορητών υπολογιστών χαλημού κόστους (κάτω των 699 ευρώ) στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ενδεχομένως οι αποφάσεις της εταιρείας για την Ευρώπη να αποτελούν ένδειξη για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει και στις άλλες ηπείρους, αυτό θα περιμένουμε να το δούμε όμως.

Μιλώντας (για την ακρίβεια, γράφοντας) λίγο γενικότερα, το PC όπως το γνωρίσαμε έχει πάψει εδώ και λίγα χρόνια να αποτελεί το κέντρο του ψηφιακού μας κόσμου. Αλλωστε οι περισσότεροι άνθρωποι περιορίζονται στην κατανάλωση περιεχομένου και οι όποιες ανησυχίες τους σε επίπεδο παραγωγής περιορίζονται σε δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα και στη λήψη φωτογραφιών. Για τους απαιτητικούς των παιχνιδιών υπάρχουν οι κονσόλες, οπότε η αγορά για τον προσωπικό υπολογιστή περιορίζεται δραστικά σε σχέση με το παρελθόν.

 

SAMSUNG,LAPTOP,Φορητοί Υπολογιστές,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home